KV Oostende en SV Roeselare houden rustige oefenpot voor duizendtal fans

De wedstrijdbal werd geschonken door burgemeester Dereeper. © foto FRO
Redactie KW

In aanwezigheid van een duizendtal enthousiaste voetbalfans, waarvan een 800-tal betalenden, hebben KV Oostende en SV Roeselare 1-1 gelijk gespeeld op het veld van White Star Oudenburg.

Het eerste gevaar kwam van Musona, op aangeven van El Ghanassy. Daarna kopte Brouwers voor Roeselare nipt voorlangs. Het openingsdoelpunt viel na een kwartier. Biebauw verkeek zich op een onschuldige schuiver van Jonckheere en het stond 1-0. Een prachtige envolé van Canesin werd door de Roeselaarse doelman uit doel geranseld. Op het half uur speelde Biebauw zich nog eens in de kijker, toen hij een schot van Musona met de vuist pareerde. Vijf minuten voor de rust kopte Lecomte de gelijkmaker binnen op aangeven van Monteyne.

Na de rust trof Brouwers de onderkant van de lat en Proto zweefde een poging van Zolotic uit de winkelhaak. Het tempo zakte en halfweg de tweede helft werd er veel gewisseld aan beide kanten. De voetbalfans bleven op hun honger zitten, want er werd niet meer gescoord. Bij KVO viel Bossaerts uit en ook de ingevallen Nicolas Rajsel liep een zware voetblessure op. Van de nieuwkomers speelde vooral Ozkan zich in de kijker op het middenveld.

(FRO – foto FRO)

Doelpunten: 15′ Jonckheere (1-0), 40′ Lecomte (1-1)

KVO begon met: Proto, Bossaerts, El Ghanassy, Musona, Akpala, Jonckheere, Ndenbe, Capon, Ozkan, Milic, Canesin. In de tweede helft kwamen ook Tomasevic, Godeau, Siani, Conte, Banda, Vanderheyden, Bah en Jali op het veld.

SV Roeselare startte met: Biebauw, Dufour, Borry, Van Acker, Brouwers, Seoudi, Lecomte, Zolotic, PJ Monteyne, Samyn.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.