Knack Roeselare zwoegend voorbij Volley Haasrode Leuven

Knack Roeselare komt op gelijke hoogte met Maaseik (archiefbeeld). © VDB
Redactie KW

Knack Roeselare is na de 3-0 tegen Haasrode weer gedeeld leider met Maaseik want Menen verloor bij Maaseik in drie sets. Het liep evenwel niet van een leien dakje op Schiervelde want Knack moest knokken om de inleidende sets met identieke 25-23 winst af te ronden. De derde beurt kwam de 25-20 gemakkelijker op het bord.

Knack opende met Trinidad aan de spelverdeling, Verhanneman en Van Hirtum waren de receptie/hoekspelers met Coolman en Fornes in het centrum, Tuerlinckx was opposite en Dejonckheere libero.

De Europese wedstrijd en verplaatsing zat blijkbaar nog in de benen het wedstrijdbegin want het was een ongecomplexeerd spelend Haasrode dat met 5-8 de eerste technische time out haalde. Knack kende dan een beter moment met een 11-5 tussenspurt wat Knack 16-13 voor bracht. Dat betere niveau konden de plaatselijke evenwel niet aanhouden en via vooral een Peeters herleidden de bezoekers die 18-14 naar 23-22. Ondertussen was Van de Velde er ingekomen voor een minder gelukkige Coolman waarna Verhanneman de door Van de Velde bijeengeblokte setbal kon verzilveren.

De eerste herneming liep de score gelijk op naar 12-11 als Knack vooral aanvallend minder secuur afwerkte, Haasrode nam over op het scorebord en leidde tot 21-22. Tuerlinckx zette de setbal bij 24-23 om naar de verdubbeling.

In set drie was het weer Haasrode dat de betere start nam tot 3-5. Als Knack er evenwel een 9-4 tussenspurt van maakte via vooral Verhanneman, hij zag een ingeslagen smash uit gegeven en dat vertaalde zich in een positieve agressiviteit bij hem, leek de partij gespeeld. Die 12-9 werd naar 24-19 uitgediept, Knack kwam niet meer in moeilijkheden en rondde gedecideerd 25-20 af.

Woensdag 13 december ontvangt Knack de buren van Menen in de terugwedstrijd van de halve finale van de nationale cup. Knack won de heenwedstrijd met 1-3.

(RB/foto VDB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.