Menen verliest zijn leidersplaats

© MPM
Redactie KW

Par-Ky heeft zijn eerste plaats op Maaseik niet kunnen behouden. Het verloor op Maaseik met 3-0. Alleen in de eerste set kon het aanspraak maken op deelwinst. Setstanden waren 25-23, 25-17 en 25-16.

Amper 50 uren na hun Europese wedstrijd moesten de jongens van coach Peris al opnieuw aan de bak. In de Steengoed Arena wachtte een confrontatie met Maaseik met de eerste plaats als mooie inzet.

Uiteraard nog steeds geen Gorski die gisteren succesvol geopereerd werd aan de meniscus en na Nieuwjaar weer aansluit bij de groep. Vandecaveye -behoorlijk op dreef in Zwitserland- was weer de vervanger van dienst.

Na een gelijkopgaand begin scoorde Maan toch de 8-6 waardoor Menen moest achtervolgen, Winkelmuller stelde meteen weer gelijk en Vandecaveye bezorgde zijn ploeg de eerste voorsprong. Een dubbel helder moment van Sinnesael deed coach Banks in een time-out vluchten (11-13) maar Menen behield de kloof aan de tweede technische time-out. Maaseik herademde via Cox en Maan. Peris zocht bij 19-17 soelaas in een time-out. En met succes: Vandecaveye was goed voor de 19-19, een toetsfout bij de thuisploeg zette Menen zelfs op 19-21. Maan reageerde met een geslaagd blok: 21-21. Een receptiemisser op setbal zou de bezoekers toch doen kraken.

Sinnesael viert een punt.
Sinnesael viert een punt.© MPM

Maaseik kon met een bonus van drie punten naar de kant na een misser van Fasteland en wanneer Winkelmuller niet voorbij het Maaseikse blok geraakte werd de kloof nog groter. Vercruysse mocht het bij 13-8 proberen recht te zetten, hij loste Vandecaveye af. Par-ky zou zich toch niet meer herstellen.

Geen al te beste start in set drie met Vercruysse -op het terrein blijven staan- die de 4-2 in het net pegelde, Maaseik maakte er wel 5-2 van. De Limburgers bleven gewoon sterker en diepten de kloof uit. Via 16-16 naar matchwinst. Het vat bij Winkelmuller en co. was duidelijk leeg.

Voor Maaseik een verdiende overwinning en een mooie eerste plaats die daaraan vasthangt.

Woensdag komt Par-ky weer in actie. Dan gaan ze voor een mission impossible in Roeselare in de halve finale van de Beker van België. Op Schiervelde hebben ze een 0-3 of 1-3-overwinning nodig en een winnende golden set om de tweede bekerfinale uit de geschiedenis te bereiken.

(MPM/Foto’s MPM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.