https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Prefaxis Menen eindigt met uitschuiver en mist vierde plaats

© MPM
Maxime Petit
Maxime Petit Sportmedewerker

Prefaxis heeft het seizoen in mineur beëindigd met een pijnlijke 1-3-thuisnederlaag tegen VH Leuven. Setstanden waren 23-25, 22-25, 25-16 en 22-25. Door het verlies laat Menen de vierde plaats schieten.

Jelle Sinnesael werd voor de match gehuldigd als beste speler van het seizoen bij Prefaxis. Hij dankte die eer voor zijn constant seizoen met een veelvoud aan bk-loks. Janusz Gorski kwam op krukken naar de match nadat hij zijn enkel verzwikte in Roeselare zaterdag. Hij is een zestal weken buiten strijd. In zijn plek kwam Robbe Vandeweyer tussen de lijnen, bij Leuven geen wijzigingen ten opzichte van de vorige weken.

Achtervolging

De bezoekers namen geen onaardige start en lieten Lemay even blozen bij 4-6. Depovere stelde orde op zaken met zijn opslag, maar nadien faalde Menen te vaak in receptie om een kloof te kunnen slaan tegen de nummer zes. Wanneer Ver Eecke op een muur botste bij 16-17 moest zijn ploeg weer in de achtervolging. Na de 20-22 begon VHL te morsen met de kansen en mokerde het drie ballen buiten, maar Sarnecki deed precies hetzelfde bij de eerste bezoekende setbal.

Makke indruk

Menen kwakkelde ook na de kampwissel verder, vooral dan in receptie. Steenhouwer kon een 2-6-voorsprong bijeen meppen, waarna Vandeweyer gewisseld werd door Dedeyne, maar Prefaxis liet een vrij makke indruk tot 14-18. De blokwerking begon dan eindelijk op gang te komen en Menen kwam terug tot 18-19. Slipac sleepte toch het eerste punt in de wacht voor zijn ploeg in deze play-offs.

Belabberd spel

Sinnesael nam zijn ploeg op sleeptouw in set drie (13-9 en 14-9), Leuven nam heel wat gas terug. Sarnecki viel geblesseerd uit bij 18-11, Vandeweyer nam de rol van de Pool over. In de vierde beurt werd Dedeyne dan weer in de hoofdaanval geduwd, Vandeweyer verschoof naar de receptie. Menen herviel wel in het belabberde spel uit de beginfase. Peris kon het bij 9-13 even niet meer aanzien. Het was opnieuw Sinnesael die zijn teammaats moest wakkerschudden: 18-17 en Prefaxis op weg naar de tie-break, maar net dan ging de receptie weer kopje onder. De competitie is voorbij voor Menen. Al bij al werd het een degelijk seizoen voor de mannen van coach Peris, de laatste uitschuiver ten spijt.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.