https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Menencoach Depestele betreurt dat Aalst wedstrijd niet wil uitstellen

Frank Depestele weet nog niet of hij zaterdag een beroep kan doen op de Bulgaar Trifon Lapkov. © MPM
Maxime Petit
Maxime Petit Sportmedewerker

Decospan Menen wilde de competitiestart van zaterdag tegen Aalst laten uitstellen omdat het basispion Seppe Rotty mist door het EK U20 in Tsjechië. Maar de club ving bot bij zowel Aalst als bij de Liga. Frank Depestele reageert ontgoocheld: “Ik had van Aalst toch meer sportiviteit verwacht en de Liga mocht ons in deze zaak ook meer gesteund hebben.”

Het staat volgens de Menencoach nochtans in het reglement dat een wedstrijd uitgesteld mag worden wanneer je een speler moet afstaan aan de nationale selectie. Met Seppe Rotty is dat nu het geval maar toch willen zowel Aalst als de Liga van geen uitstel weten.

“Het getuigt van weinig respect voor de jonge gasten die het EK bekampen”, vindt Depestele. “Alsof zij niet belangrijk zijn voor hun club. Bij ons is Rotty onmisbaar geworden, dus is het extra pijnlijk. De Liga meent altijd dat ze de belangen van alle clubs behartigen maar in deze zaak voelde ik toch weinig steun.”

“Aalst weet ook dat wij momenteel met spelersproblemen kampen, daar spelen ze dus gretig op in door te eisen dat de match tegen ons gewoon doorgaat. De sportiviteit is hier dus ver zoek.”

Blessurelast

Depestele heeft reden tot klagen want naast Seppe Rotty kan de coach geen beroep doen op sterkhouder Anshel Ver Eecke. Hij herstelde nochtans goed van zijn heupoperatie maar vorige week kreeg Ver Eecke last aan de knie.

Hij moest woensdag een kijkoperatie ondergaan en is minstens een maand buiten strijd. Een tegenvaller voor de club. Het is ook nog maar zeer de vraag of aanwinst Trifon Lapkov in actie kan komen. De Bulgaar miste een groot deel van de voorbereiding door een scheurtje aan de buikspieren.

Hij speelde vorige zaterdag in Roeselare maar kreeg nadien een reactie. “Ik ga zijn seizoen niet hypothekeren voor die ene match op Aalst. Misschien laat ik hem daarom aan de kant zodat hij goed kan recupereren.”

Beste niveau

Zonder ongelukken komt de nieuwe Finse setter Akseli Lankinen wel aan de opslag. Hij liet in de voorbereiding al fraaie dingen zien.

Is Menen klaar voor de competitiestart in Aalst polsten we bij de coach. “Moeilijk te zeggen want eigenlijk waren we ons aan het voorbereiden op de wedstrijd van een week later in Achel. We hadden niet gedacht om zaterdag al in actie te moeten komen.”

“Onze voorbereiding was er eentje met ups en downs, maar ik zie ons desondanks niet kansloos tegen de Ajuinen. Al gaan we daar wel direct met ons beste niveau moeten uitpakken om er iets te rapen. Ik zou tevreden zijn als we een goed figuur slaan en daar gaan we dan ook voor”, rondt Frank Depestele af.

Zaterdag 3 oktober om 19.30 uur: Aalst – Decospan Menen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.