Decospan Menen zoekt na stuntzege in Aalst bevestiging tegen Achel

Yentl Bille leverde een knalprestatie af tegen Aalst. (foto MPM)
Redactie KW

De spelers van Decospan VT Menen moesten elkaar even in de wangen knijpen na de onverhoopte 2-3-stuntzege in Aalst. Frank Depestele kon nochtans op geen enkele receptie-hoekspeler beroep doen, maar de positiewissels pakten goed uit.

Libero Yentl Bille (21) werd uit de vergeethoek geplukt en antwoordde met een knalprestatie. “Ja, ik heb mijn kans gegrepen”, aldus de jonge Menenaar die vorig jaar een moeilijk seizoen kende. “In mijn eerste jaar liep alles naar wens en had ik wel de indruk dat ik het aankon. Maar plots werd ik dan tot eerste libero gebombardeerd en misschien heb ik de druk, die daarbij komt kijken, onderschat. Nu ben ik mentaal meer tot rust kunnen komen en het is leuk dat ik zaterdag ook onder druk een goede prestatie kon afleveren. Aan mij om dat niveau aan te houden.”

Terug op de bank?

Of Bille zaterdag in Achel weer tussen de lijnen komt, is heel twijfelachtig aangezien coach Depestele hoekspeler Vanneste kan recupereren. Seppe Rotty mag sowieso niet aantreden na een positief coronageval bij de nationale jeugdselectie, waarmee hij brons behaalde in Tsjechië. De kans is groot dat Lowie Stuer gewoon weer het liberoshirt aantrekt. “Neen, ik zou niet ontgoocheld zijn bij dat scenario”, aldus Bille. “Ik blijf gewoon verder trainen en probeer zo goed mogelijk te presteren.”

Wat kan zijn ploeg straks in Achel realiseren? “We moeten sowieso voor winst gaan”, vindt de libero. “Al beseffen we dat de Limburgers gevoelig versterkt zijn in het tussenseizoen. Ze hebben op elke positie een pak ervaring. Maar als wij dezelfde vechtersmentaliteit als zaterdag voor de dag leggen, dan geloof ik in nieuw succes. Vergeet niet dat wij toch ook beter uit de transferperiode kwamen met de terugkeer van Lowie Stuer, die voor stabiliteit zorgt in het achterveld. Ook de twee buitenlanders toonden al hun potentieel. Als de puzzelstukken in elkaar passen, dan zie ik ons aan het einde van de rit op een vierde plaats stranden.” (MPM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.