Knack verliest zwaar met 0-3 van Lennik

© VDB
Redactie KW

Een onbevangen en zonder complexen spelend Asse-Lennik heeft zondagavond een vooral receptioneel zwak spelend Roeselare zonder pardon in drie sets weggespeeld. Het stelde daarmee de mathematische finalezekerheid van Knack alsnog uit.

De inleidende beurt maakten de bezoekers bij 15-15 het verschil naar 22-25 openingswinst. De eerste herneming moest Knack al bij 10-11 afhaken om 17-25 te verliezen, in set drie gooide coach Rousseaux een compleet andere ploeg op het veld. Maar ook dat bracht geen soelaas: 18-25.

Ontreddering in de Roeselaarse receptie

Coach Emile Rousseaux opende met zijn tot nu toe typezestal van de play-offs met D’Hulst aan de spelverdeling en Verhanneman en Orczyk als receptie/hoekspelers. Paulides en Coolman bezetten de middenposities met Tuerlinckx als opposite en Dejonckheere als libero. De eerste set kon Knack een 7-8 naar 12-9 omzetten, want inleidend lukte Overbeeke aanvallend niets.

Lennik moest het in de afwerking hebben van de nog maar 18-jarige Kindt, die zijn eerste basisplaats kreeg bij Lennik en die ook mee de 15-15 op het bord sloeg. Tuerlinckx en Orczyk scoorden die eerste set aanvallend voor Knack. Maar bij 17-18 zette Overbeeke die foute reeks stop en miste in het setslot niets meer.

Anderzijds zorgde het gerichte serveerwerk van een Depestele en Sugranes voor ontreddering in de Roeselaarse receptie. D’Hulst moest van hot naar her crossen om de manke recepties tot smashklare passes om te toveren. Tuerlinckx en de voor Verhanneman ingekomen Van Hirtum konden de 18-23 nog naar 21-23 herleiden, maar niet verder.

Lennik ruikt de volle winst

De eerste herneming nam Van Hirtum de stek van Verhanneman in. Tot 6-6 ging het gelijk op, al was toen al duidelijk dat Knack ook in het verdedigend werk niet zo accuraat acteerde. Met drie counterende bloks en een receptie, afgestraft door Colson, kwam Lenik 6-10 voor. Het moest Knack tot 10-11 nog naast zich dulden, maar stoomde dan efficiënt serverend en counterend blokkend – vijf scorende bloks die tweede set – op het doorzichtig aanvalspatroon van Knack meedogenloos naar de verdubbeling door. Ook Claes werd er nog ingebracht, maar ook hij kon de kentering niet inzetten.

Knack verliest zwaar met 0-3 van Lennik
© VDB

De derde beurt bleven alleen D’Hulst, Coolman en Dejonckheere op hun verantwoordelijkheid. Orczyk moest Tuerlinckx vervangen als opposite, Van Hirtum startte weer voor Verhanneman en Claes kwam op de beginstek van Orczyk. Van de Velde, die er de tweede al werd ingebracht, bleef in het centrum. Knack kreeg blijkbaar nieuwe impulsen en kon een 3-6 naar 8-7 en 10-10 herleiden, omdat er even zelf een hogere servicedruk ontwikkeld werd.

Maar Lennik rook de volle winst én de derde stek in het klassement, blokte weer meedogenloos om even efficiënt de Roeselaarse spelopbouw vanop de servicelijn te verstoren. Met succes, want Lennik scoorde zes blokpunten die derde beurt. In totaal werden er 14 scorende bloks gezet tegenover maar 6 voor Knack.

Achteraf hoorden wij dat nogal wat Knack-spelers deze week met griep opgezadeld zaten en niet konden trainen. Woensdag kan Knack zich thuis tegen Antwerpen van de titelfinale verzekeren.

(RBD – Foto’s Bart)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.