Knack Roeselare tweemaal sterker dan Tours VB

Verhanneman en co tegen Tours afgelopen woensdag. (Foto Bart) © VDB
Lode Blomme

De Belgische landskampioen oefende woensdag en donderdag in Schiervelde tegen de meervoudige Franse kampioen en won twee keer met 3-1.

Woensdagavond zette Knack Roeselare thuis tegen ex-Champions Leaguewinnaar Tours VB een heel degelijke prestatie neer. De thuisploeg won met 3-1 na setstanden 25-22, 22-25, 25-22, 25-21. Opmerkelijk: coach Emile Rousseaux speelde de hele wedstrijd met Trinidad, Konings, Verhanneman, Kindt, Van de Velde, Coolman en libero Stijn Dejonckheere.

In de eerste set realiseerde de thuisploeg al snel een klein kloofje: 8-6, 16-14. De openingsset ging voorts gelijk op, maar Tours, met onder meer de ex-Maaseikspelers Nathan Wounembaina en Hermans Egleskalns in de rangen, kreeg de twee punten niet meer dicht: 25-22. In de tweede set een ander spelbeeld. De bezoekers zetten Knack Volley meteen op een 0-4-achterstand en met een zware opslagdruk bleven ze baas over een weliswaar minder aandachtige thuisploeg (22-25).

Kroon op het werk

In de derde set liep de thuisploeg voortdurend enkele punten uit, maar de sterk serverende Sloveen Stern bracht zijn ploeg telkens weer in de wedstrijd. Ondanks de 19-20 trok Knack de set nog naar zich toe met 25-22. In set vier zette Knack Roeselare de kroon op het werk van een goede thuiswedstrijd met in het slot een sterke Arno Van de Velde waarna Thomas Konings het laatste punt maakte: 25-21.

Ook op donderdag oefende Knack - hier met Orczyk - tegen Tours. (Foto MPM)
Ook op donderdag oefende Knack – hier met Orczyk – tegen Tours. (Foto MPM)

Ook op donderdagnamiddag (eerste opslag om 14.30 uur) speelde Knack Roeselare nog eens thuis tegen Tours VB. Trinidad, Orczyk, Van Hirtum, Konings, Van de Velde, Fornés en libero Dejonckheere kregen deze keer de voorkeur. In de eerste set kwam Knack er aanvallend moeilijk door, Tours verdedigde veel beter dan een dag eerder (5-8). De Fransen behielden de kloof omdat Roeselare serverend weinig voor mekaar kreeg en de directe fouten opstapelde. Het eerste setpunt sloeg Van Hirtum in het blok (20-25).

Rousseaux deed het aanvankelijk met dezelfde zeven spelers in de tweede beurt, Kindt verving Konings wel als opposite bij 4-4. Knack ging na een succesvol blok van Coolman een eerste keer naar de kant met een voorsprong van drie punten, tegen de tweede time-out was de kloof uitgediept tot 16-11 en de thuisploeg liep verder uit tot 25-22.

Sterke Antoine Cornil

Vanaf de derde set ging coach Rousseaux gretig wisselen, met onder meer de jonge Benjamin Robbe op de libero. Met 25-23 trok Roeselare de set toch naar zich toe. En ook de vierde set ging naar Knack, zodat het een nieuwe 3-1-zege werd tegen toch een Europese topper. In de laatste set viel vooral de prestatie op van de jonge Antoine Cornil die overkwam van de Waalse Volleybalschool. Hij pakte uit met een sterke opslagreeks en enkele knappe aanvallen.

Op zondag 17 september trekt Knack nog naar de Edugo Arena voor een laatste oefenwedstrijd, tegen VDK Gent. Volgende week zaterdag begint de competitie, thuis tegen VBC Waremme.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.