WS Bellegem en NS Heule strijden om de titel in vierde provinciale C

Aaron Lefebvre (WS Bellegem): "Mijn pa Johan is tegenover mij nogal kritisch maar hij doet dat omdat ik nog een tandje zou bijsteken." (Foto LL)
Redactie KW

NS Heule won met 0-2 op bezoek bij Winkel Sport B. Maar omdat ook leider WS Bellegem brandhout maakte van KFC Aalbeke Sport blijft de situatie bovenaan in vierde provinciale C ongewijzigd. De Bellegemnaars liggen nog steeds in poleposition voor de titel.

Voor de verplaatsing naar FC Aalbeke was trainer Geoffrey Vandendorpe er niet gerust in. De zorgen van de Bellegemse sportieve baas waren niet nodig. Bellegem haalde het zonder problemen met 1-6. Nog twee wedstrijden winnen en de titel is binnen.

De 25-jarige Aaron Lefebvre, de zoon van keeperstrainer Johan Lefebvre, nam het vijfde doelpunt voor zijn rekening. Een parel. “Dat mijn pa zal genoten hebben?”, lacht Aaron. “In zijn binnenste wellicht wel. Maar tegenover mij is hij nogal kritisch. Na de match beweerde hij dat ik in de eerste helft niet goed in de match zat. Typisch mijn vader. Het moet al heel goed zijn vooraleer hij eens met bloemen zal gooien. Maar hij heeft het goed voor met mij, stelt zich kritisch op omdat ik alsnog een tandje zou bijsteken. Behalve één jaar Heestert heb ik altijd voor Bellegem gespeeld. Heestert is me niet zo goed bevallen. Ik kwam er amper aan de bak en was blij dat ik naar Bellegem kon terugkeren. Nu de titel binnen handbereik ligt, mogen we die niet meer weggeven. Met de verbale steun van onze supporters moeten we de wedstrijden tegen Winkel en Dadizele naar onze hand kunnen zetten.”

Ervaring opdoen

Als NS Heule alsnog kampioen wil worden, dan moet het rekenen op een misstap van WS Bellegem. Zelf maken de Heulenaars zondag de moeilijke verplaatsing naar Jong Vijve. Winnen is een must. De jongste weken komt de 17-jarige Warre Luts steevast aan de aftrap. “Voorheen was ik al enkele keren ingevallen“, vertelt de zoon van Wikings-trainer Jan Luts. “Mijn beste positie is centraal in de verdediging. Uiteraard moet ik nog sterker worden, meer ervaring opdoen.”

“Het voetbal werd me met de paplepel ingegeven. Mijn pa is ook niet altijd opgetogen over mijn prestaties, stelt zich kritisch op. Maar goed ook, want van bakken lof zal ik niet beter worden. Mijn voetbaljeugd heb ik bij KV Kortrijk gesleten. Tot ik er een dubbele scheenbeenbreuk opliep. Of ik nog hogere ambities koester? Daar ben ik op dit ogenblik niet mee bezig. Momenteel doe ik er alles aan om op termijn een vaste stek te veroveren bij Heule. Als ik daar kan in slagen, ben ik al heel tevreden.”

(Fonzie)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.