White Star Adinkerke stopt met eerste ploeg

White Star (in het paars) is aan zijn laatste matchen bezig in eerste provinciale. © VDB
Jo De Clerck

De kogel is definitief door de Adinkerkse kerk: White Star zal komend seizoen geen eerste ploeg op het veld brengen. Reserven en jeugd blijven wel actief.

White Star Adinkerke speelde vorig seizoen voor het eerst in de clubgeschiedenis in de nationale reeksen maar het verblijf in bevordering duurde amper een jaar en zowat de volledige A-kern vertrok. Dit seizoen werd een nieuwe kern samengepuzzeld met de bedoeling om voor het behoud te vechten in eerste provinciale.

White Star liet in het seizoensbegin ook enkele mooie uitslagen optekenen maar gaandeweg parkeerde de ploeg toch weer op de laatste plaats en werd de degradatie naar tweede provinciale onafwendbaar. Ondertussen hebben voor het tweede jaar op rij bijna alle spelers andere oorden opgezocht.

Voor het tweede jaar op rij vertrekken bijna alle spelers

Eerst werd er nog overwogen om drie matchen forfait te geven en zo een extra reeks te zakken, naar derde provinciale dus, maar die optie is ook van de baan. De club trekt zijn eerste ploeg terug en wil in het seizoen 2018-2019 herstarten in vierde provinciale met vooral eigen jeugdspelers. De 150 jeugdspelers van de club en de reserven blijven komend seizoen wel in competitie.

De resterende drie competitiematchen van dit seizoen, tegen KSK Oostnieuwkerke, KVV Oostduinkerke en KVC Wingene, worden wel nog gespeeld.

(JDC – foto Bart)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.