Tweede zege voor KVK-beloften: “Dit hadden we nodig”

Stefaan Deloose. © CDW
Christof Decraene

De beloften behaalden afgelopen maandag hun tweede zege van het seizoen. Eupen werd met 5-2 puntenloos huiswaarts gestuurd. “Het deed deugd dat de jongens eindelijk een voorsprong hebben kunnen vasthouden”, was coach Stefaan Deloose tevreden.

In een gesloten eerste helft viel weinig doelgevaar te noteren. Kortrijk gaf amper ruimte weg, eiste naarmate de eerste helft vorderde meer en meer balbezit op, maar creëerde geen grote doelkansen. Toch stond het 1-1 aan de rust. Na de pauze gingen de ballen er vlotter in. “We kwamen al snel op voorsprong en na hun gelijkmaker werd het 2-1. Maar dan stak ons probleem de kop weer op: concentratieverlies na een doelpunt. Minder dan een minuut later stond het alweer 2-2″, zucht coach Stefaan Deloose. “Maar gelukkig kwamen we een derde keer op voorsprong en gaven we die niet meer uit handen. En dat hadden de jongens wel eens nodig.”

Concentratieverlies leidde dit seizoen al vaker tot onnodige tegendoelpunten bij de Kortrijkse beloften. “We hameren daar nochtans dagelijks op. Maar we stellen ook vast dat onze jonge kern al grote stappen voorwaarts heeft gezet, zeker qua balcirculatie en spelpatronen. We moeten daar al minder detailtraining over geven.”

KV Oostende

Volgende week maandag speelt Kortrijk zijn derde en laatste poulewedstrijd in de beker van België voor U21. Belang heeft die niet meer, want KVK is zo goed als uitgeschakeld. “We hadden van die beker ook geen prioriteit gemaakt”, zegt Deloose. “Tegen Oostende wordt het wel het moment om het een en ander uit te proberen en vooral om jongens die de jongste weken minder aan spelen toekwamen, ritme te laten opdoen”, besluit Deloose, die nu aan zijn derde seizoen bij KV Kortrijk bezig is. (CDW)

KV Kortrijk 5 – 2 Eupen

Kortrijk: Dos Santos, Budde, Desmet, Pupe, Lauwrensens, Lanckman (84′ De Doncker), De Vos (60′ Seys), Jodts, Amelhaf (60′ Vandenabeele), Coppens (50′ Houssane), Prez.

Doelpunten: Prez (2), Houssane, Budde en Pupe.

Maandag 9 oktober om 19.30 uur: KV Kortrijk – KV Oostende.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.