Sven De Rechter van KSV Roeselare naar Winkel Sport

Sven De Rechter (links) houdt hier Yvan Yagan van Cercle Brugge af. © VDB
Wouter Vander Stricht

Winkel Sport heeft Sven De Rechter bij KSV Roeselare weggeplukt. De aanvallend ingestelde middenvelder was, ondanks het feit dat hij nog altijd maar 24 jaar is, al jarenlang een vaste waarde bij de club.

Sven De Rechter is na doelman Sven Dhoest een tweede grote naam als aanwinst voor Winkel Sport dat volgend jaar in de tweede amateurklasse uitkomt. Zopas haalde WSP ook Florentin Van Roy, een jonge spits (21) van Moeskroen, naar het Terschuerenpark. Ook Matt Demets (19, linkerflankspeler) kwam over van Moeskroen.

De Rechter is natuurlijk nog een speler van een ander kaliber. Hij was zelfs kapitein op Schiervelde tot Vincent Provoost terugkeerde van Moeskroen. Winkel had ook interesse in Provoost, maar de 32-jarige verdedigende middenvelder verkoos uiteindelijk ‘het project’ KSKV Zwevezele, de ploeg die van vierde naar eerste provinciale promoveerde in drie jaar tijd en nu nog hogerop wil.

Zes seizoen KSV Roeselare

Sven De Rechter begon te voetballen bij VK White Boys en via SK Sint-Niklaas, KSK Beveren en SC Lokeren kwam hij in de jeugdwerking van Club Brugge terecht. Daar haalde KSV Roeselare hem medio 2010 weg. Hij speelde dus zes seizoenen op Schiervelde.