Stijn Meert volgt Tom Colpaert op bij KSV Roeselare

© Stijn Meert was de voorbije jaren aan de slag als beloftencoach bij Zulte Waregem, maar streek deze week in Schiervelde neer. (
Redactie KW

De 40-jarige Stijn Meert is de nieuwe verantwoordelijke voor de jeugdopleiding en beloftencoach van KSV Roeselare.

De in Kortrijk geboren Ingelmunsternaar is daarmee de opvolger van Tom Colpaert, die jaren in dienst was op Schiervelde als jeugdcoach, teammanager en T2 van het eerste elftal. De voorbije jaren was hij jeugdcoördinator, beloftentrainer en zelfs even interim-coach van het eerste elftal. Colpaert trekt nu naar RSC Anderlecht als tweede teammanager.

Stijn Meert was een laatbloeier en begon pas op zijn tiende te voetballen bij KV Kortrijk. Daar kreeg hij op zijn 17de zijn eerste speelkansen, onder Regi Van Acker in tweede klasse. Na drie seizoenen volgde de promotie naar eerste. In dat eerste seizoen in eerste klasse (1989-1990) speelde de linkermiddenvelder een belangrijke rol in de ploeg die tegen de degradatie vocht.

Sterkhouder Zulte Waregem

Meert versierde zo een transfer naar Anderlecht, maar de grote doorbraak kwam er niet. Hij werd uitgeleend aan Maastricht en STVV. Vanaf het seizoen 2002-2003 werd hij negen seizoenen lang een van de sterkhouders van Zulte Waregem in eerste klasse. Hij sloot daarna zijn voetballoopbaan af bij Moeskroen en Oudenaarde.

Ondertussen volgde hij al intensief de trainerscursussen van de KBVB en in 2013 begon hij als beloftentrainer bij Zulte Waregem, waar hij vijf jaar aan de slag was. Eind dit seizoen haalde hij zijn Pro License-diploma en op maandag 30 juli begon hij op Schiervelde als jeugdcoördinator en beloftencoach.

(FBR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.