Doelman Jakubech schenkt bleek KV Kortrijk een punt tegen Eupen

Doelman Jakubech hield Kortrijk recht. © foto Belga
Redactie KW

KV Kortrijk is er niet in geslaagd om een vervolg te breien aan de winst in Gent. De Kerels kwamen bleek voor de dag en moesten het spel ondergaan. KVK mocht in beide handen wrijven dat Jakubech op een hoog niveau stond te keepen en dat Eupen morste met de kansen. Met dit puntje schieten beide ploegen niet echt iets op. Kortrijk kan al sinds 2010 in competitieverband niet meer winnen van de Panda’s.

Coach Yves Vanderhaeghe veranderde amper iets aan zijn succesvolle recept waarmee hij de drie punten ging halen bij AA Gent. Opnieuw kozen de Kerels voor een 3-5-2-systeem. Er was maar één wijziging te bespeuren in de basiself. Terem Moffi ontbrak wegens een pijntje aan de hamstrings, er werd geen risico genomen. Zijn vervanger was Pape Gueye, althans op papier.

Pape Gueye stond vooral te kijken naar het spel. Telkens reageerde de aanvaller te traag

De Senegalese spits zag hoe de bezoekers uit Eupen de eerste tien minuten domineerden. Rustig zochten de Panda’s naar een gaatje. Grote kansen waren er niet. Terug naar Gueye, die stond vooral te kijken naar het spel. Telkens reageerde de aanvaller te traag wanneer zijn ploegmaats het leer hadden veroverd. Hij stapelde de balverliezen op. KVK had geen aanspeelpunt vooraan, dan wordt het moeilijk om op te bouwen en er eens snedig uit te komen op de counter.

Ondertussen kon N’Dri voor Eupen knallen richting doel, Jakubech ging goed plat. De herneming van Musona werd afgeblokt door een Kortrijks been. Diezelfde Musona schilderde dan een vrije trap richting de winkelhaak, Jakubech kon er nog net bij.

Tijdens de drinkpauze veranderde Gueye dan maar van schoeisel, veel beterschap leverde dat niet op. Vanderhaeghe haalde moedeloos de schouders op na nieuw dom balverlies. Mboyo zorgde voor het eerste Kortrijkse gevaar na 38 (!) minuten. Zijn voorzet verdween voorlangs.

Lepoint valt geblesseerd uit

Vanderhaeghe greep in tijdens de rust. Selemani kwam de uiterst ongelukkige Gueye vervangen. Eupen bleef de betere ploeg. KV Kortrijk verloor dan Lepoint die naar de hamstrings greep. Ajagun moest plots koud vanop de bank optreden. Zo’n tien minuten na de pauze begonnen we aan een festival aan kansen voor de Panda’s. Ngoy mikte eerst op Jakubech, daarna knikte hij op de paal. N’Dri rolde de linkerflank op, Dewaele kon nog net de poging van Nuhu afblokken.

Meer dan een gelijkspelletje zat er niet in. KVK kwam goed weg

Met nog zo’n 20 minuten op de klok stak Kortrijk nog eens de neus aan het venster. Ocansey zijn voorzet bereikte Mboyo niet. De Kerels kwamen eindelijk beter in de match, maar gevaarlijk konden ze niet echt zijn. In de slotfase knikte de ingevallen Koné onbegrijpelijk de 0-1 naast, Embalo mikte op de paal en Jakubech ranselde een vrije trap van Peeters uit zijn goal. Het lege Guldensporenstadion haalde opgelucht adem. Meer dan een gelijkspelletje zat er niet in. KVK kwam goed weg. Volgende week op Cercle Brugge zal het beter moeten zijn. (Jochen Coorevits)

Doelpunten: geen.

KV Kortrijk: Jakubech, Dewaele, Rougeaux, Derijck, Golubovic, Ocansey, Van Der Bruggen, Makarenko, Lepoint (55′ Ajagun), Mboyo, Gueye (46′ Selemani).

KAS Eupen: De Wolf, Herris, Poulain, Amat, Schouterden, Musona, Cools, Peeters, N’Dri, Ngoy (65′ Koné), Nuhu (72′ Embalo).

Gele kaarten: 29′ Musona, 72′ Selemani, 90+2′ Cools.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.