Sparta Petegem geen partij voor Royal Knokke FC

Simon Savaete scoorde de 3-0 voor Knokke. © (Foto VDB)

De reeks thuisoverwinningen gaat onverdroten door. In het superbe Burgemeester Graaf Leopold Lippenspark is titelpretendent Knokke onklopbaar. Nu werd met 4-2 gewonnen van Sparta Petegem.

De wedstrijd was zes minuten bezig en Tom De Sutter opende de score. De plaatselijke aanvalsgolven verpletterden de Oost-Vlaamse gasten en de bordjes wezen 2-0 aan na 13 minuten, via Maxim Vandewalle. Tot aan de rust bleven de jongens van Yves Van Borm he gebeuren probleemloos controleren en halve kansen afdwingen. Het eerste kwartier van de herneming verliep in het voordeel van de thuisploeg, die veldoverwicht versierde maar niet aan reële mogelijkheden kwam. Knokke drukte door na het uur: in vijf minuten tijd steeg de voorsprong tot 4-0, na treffers van Simon Savaete en alweer Maxim Vandewalle. Tien minuten voor affluiten sloop wat nonchalance in de lokale gelederen. Via strafschop redde Sam Blancke de bezoekende eer maar luttele minuten voor affluiten werd het zowaar nog 4-2 via Davy Joye. De thuiszege kwam evenwel op geen moment in gevaar.

R Knokke FC: Dhoest, Vanraefelghem, Declerck, Pierre, De Sutter, Vandewalle, Savaete, Buysse (75’Cathenis), De Wilde, Laref (88′ Caenepeel), Persoons.

Doelpunten: 6′ De Sutter 1-0, 13′ Vandewalle 2-0, 67′ Savaete 3-0, 71′ Vandewalle 4-0, 80′ Blancke (pen) 4-1, 88′ Joye 4-2.