Peter Deprez nieuwe trainer van Winkel Sport B na onverwacht vertrek van Erwin Loos

Erwin Loos (links) vertrekt als trainer, sportief verantwoordelijke Winand Corneillie en zijn team vonden met Peter Deprez al een vervanger.© Jan Stragier
Erwin Loos (links) vertrekt als trainer, sportief verantwoordelijke Winand Corneillie en zijn team vonden met Peter Deprez al een vervanger.© Jan Stragier
Wouter Vander Stricht

Bij Winkel Sport B zijn ze al wat trainersperikelen gewend. Hoewel Erwin Loos in het vier jaar bestaan van de club altijd aan het roer heeft gestaan, was een vertrek enkele keren nakend en nu dus ook definitief. Loos gaat bij de jeugd van KV Kortrijk aan de slag, met Peter Deprez (45) vond men al snel een vervanger. De nieuwe trainer woont op een boogscheut van Terschueren.

Het nieuws dat Erwin Loos Winkel Sport B verlaat kwam onverwacht. Recent had hij voor KW samen met sportief verantwoordelijke Winand Corneillie nog de toekomstplannen uiteen gedaan. Maar Erwin Loos kreeg een aanbod van KVK om daar de U15/U16 te gaan trainen en vond dat dit een kans was die hij niet kon laten schieten. Bij Winkel Sport maken ze gewag van een ongelukkige timing, maar schakelden ze ook snel. En ver gingen ze hun nieuwe trainer niet zoeken.

Diploma’s

Peter Deprez speelde 12 seizoenen voor Winkel Sport en maakte vanuit tweede provinciale mee een groot deel van de opgang naar de nationale reeksen van de club mee. De Wevelgemnaar bleef ook privé in Winkel plakken en maakt er nu nog deel uit van de studaxploeg. Als trainer behaalde hij al de nodige diploma’s, was actief in de jeugd van KV Kortrijk en Winkel Sport, trainde de beloften van Winkel Sport en was ooit nog assistent-trainer bij het toenmalige VK Kachtem bij T1 Luc Depuydt, nog een Winkelnaar.

Peter Deprez anderhalf decennium geleden in actie bij Winkel Sport.© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Peter Deprez anderhalf decennium geleden in actie bij Winkel Sport.© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN

Erwin Loos stond sinds de oprichting van het team in totaal vier seizoenen aan de leiding van Winkel Sport B. De filosofie achter het project is dat het Winkelse jeugdproducten een kans wil geven. In het eerste seizoen eindigde de club achterin, het tweede jaar werd de eindronde gehaald en in seizoen drie wist men zelfs kampioen te spelen. Dit seizoen, het eerste in derde provinciale, werd na enkele wedstrijden al stopgezet. Loos was dus vier seizoenen trainer bij WSP B. Na twee jaar ging Nordine Vanroosbeke hem opvolgen, maar dat ging toen niet door en Loos werd bereid gevonden verder te doen. Ook in 2020 sprak WSP met enkele andere kandidaten, maar was het uiteindelijk toch Erwin Loos die verder ging. Ook voor komend seizoen was er dus een overeenkomst, maar die wordt nu verbroken.

Stefaan Dewerchin en Trevor Demeyere blijven T2 en doelmannentrainer.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.