Winkel Sport B blijft trouw aan strategie om met alleen eigen jeugd te spelen

Erwin Loos en Winand Corneillie, de drijvende krachten achter Winkel Sport B.©jan_stragier Jan Stragier
Erwin Loos en Winand Corneillie, de drijvende krachten achter Winkel Sport B.©jan_stragier Jan Stragier
Redactie KW

Vijf jaar geleden is een werkgroep binnen Winkel Sport op het idee gekomen om een B-ploeg op te starten in het provinciaal voetbal. In die periode zag men immers talentrijke jongeren uitstromen naar andere clubs. Winand Corneillie (60) was meteen het initiatief genegen en zet nu nog steeds als verantwoordelijke de sportieve lijnen uit.

“Enkele jaren geleden merkten we dat het niet lukte om onze eigen jeugd te laten doorstromen naar de eerste ploeg, die toen in derde klasse uitkwam. Er was echt een te groot niveauverschil. Dat beseften de spelers zelf ook en mondjesmaat zagen we iedereen vertrekken. Samen met Bruno Grymonprez, Filip Debusseré, Jan Vanbesien, Bart Vansteenkiste en Peter Casset hebben we dan het idee uitgewerkt om met een B-ploeg te starten in vierde provinciale. Met Erwin Loos hebben we dan een gekwalificeerde trainer in huis gehaald en met succes, want in enkele jaren tijd loodste hij ons naar derde provinciale.”

Veel leergeld

“De kans om de eerste ploeg van Winkel Sport B te mogen trainen, was een godsgeschenk”, pikt Erwin Loos in. Na vele seizoenen bij de jeugd van Moorsele, KV Kortrijk en Wevelgem wilde hij bij een eerste ploeg zijn meerwaarde bewijzen. “In het eerste seizoen hebben we veel leergeld betaald. Niet verwonderlijk, want de gemiddelde leeftijd van mijn kern was toen 18 jaar. We eindigden als 14de in de staart van de klassering. Het jaar erop was al veel beter met een derde plaats. Twee jaar geleden zijn we dan kampioen geworden. Uiteindelijk hebben we maar een vijftal matchen kunnen genieten van derde provinciale door corona. De start was met drie nederlagen op rij niet goed, maar erna zag ik progressie en verwachtte ik een seizoen zonder degradatiezorgen.”

De kern zal er volgend seizoen iets anders uitzien na het vertrek van een vijftal spelers. “Ik denk dat we eerlijk moeten zijn met onszelf en mikken op een rustig seizoen”, besluit Winand. “Hoewel we een reeks hoger spelen, veranderen we immers niet van strategie. Wij gaan nooit de transfermarkt op, maar vissen uit het potentieel dat op een leeftijd van tweedejaarsjunior kiest voor Winkel B. Onze kern bestaat dus volledig uit eigen jeugdspelers en dat gaat nooit veranderen, ook al moeten we daarvoor een reeks zakken. Daar denken we nog niet aan, want naar onze mening is de groep sterk genoeg voor derde, op voorwaarde dat we gespaard blijven van blessures.” (SBR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.