Opnieuw wedstrijd van Menen United (4C) gestaakt na vechtpartij

Mathieu Vercruysse, hier op archiefbeeld, kreeg een zware overtreding te verwerken. Daarna sloegen de stoppen bij enkele Menen United-spelers door. © OV
Olaf Verhaeghe

Voor de tweede keer dit seizoen moest de scheidsrechter een match van vierdeprovincialer Menen United vroegtijdig staken na een vechtpartij. De Menenaars hadden zich nochtans eerder in de match tegen Eendracht Kuurne sportief teruggeknokt na een 0-3-achterstand.

Een eindeseizoenswedstrijd onder een stralende zon en twee ploegen die er vol voor wilden gaan. Alles leek aanwezig voor een leuke pot voetbal en een gezellige namiddag. Menen United, nieuw dit seizoen in vierde provinciale, stond tegenover Eendracht Kuurne op de laatste speeldag.

De bezoekers leken op het uur gewonnen spel te hebben (0-3 via Blondeel, Hochepied en Ongenaert), maar in acht dolle minuten zorgden de Menenaars voor een knappe comeback. Een klein kwartier voor affluiten zorgde Kuurne-topschutter Kevin Parmentier dan toch voor de 3-4 en een verdiende optie op de zege.

Hoewel het er de hele wedstrijd al vrij stevig aan toe ging, greep de scheidsrechter – die door de thuisploeg diende aangesteld te worden vlak voor aanvang – niet in. Kuurne bleef echter sportief en liet zich niet verleiden tot reacties of provocaties. Toch gingen de poppetjes aan het dansen na een zware overtreding van linksachter Kenneth Devos. Hij trapte hard na op de enkels van Eendracht-middenvelder Mathieu Vercruysse, vlak voor de ogen van de bezoekende supporters. De thuisverdediger begreep meteen dat zijn wedstrijd erop zat en trok richting kleedkamer.

Toen enkele Kuurne-spelers verhaal wilden halen bij de ref, ging het licht bij de thuisploeg uit. Wat begon als wat duw- en trekwerk eindigde in rake klappen, wegspurtende spelers en drie rode kaarten. Scheidsrechter Bjorn Alliet besloot daarop af te fluiten, maar ook dat bleek niet meteen soelaas te brengen. Ook in en rond de kantine en de kleedkamers gingen de schermutselingen verder. Pas toen enkele supporters van de thuisploeg hun eigen spelers enigszins konden kalmeren, konden beide ploegen naar binnen.

De wedstrijd zelf eindigde dus op 3-4, maar de zaak krijgt hoogstwaarschijnlijk een vervolg voor het Provinciaal Scheidsrechterscomité. Eerder dit seizoen werd ook de wedstrijd tussen Dentergem en Menen United gestaakt na een vechtpartij. Toen bleven beide teams puntenloos achter.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.