Ongezien: Mandel United B krijgt zeven (!) rode kaarten

Mandel United B brengt graag mooi voetbal, maar kreeg vorig weekend maar liefst zeven keer rood. © foto a-KD
Redactie KW

Dé spektakelwedstrijd van het weekend was het duel tussen Gits en Mandel United B in derde provinciale C. Niet alleen eindigde het duel op een spectaculair 4-4-gelijkspel, de bezoekers kregen van de ref maar liefst zeven keer rood: drie voor spelers en vier voor mensen uit de staf.

Het jonge Mandel United B liep zondag nog voor het halfuur tot 0-3 uit, maar Gits sleepte toch nog een punt uit de brand. In het laatste halfuur deelde de scheidsrechter maar liefst zeven rode kaarten uit.

“Het was een bijzonder eigenaardig tafereel. Dit heb ik werkelijk nog nooit meegemaakt“, zegt Pieter-Jan Ghyselen, coach van Mandel B een dag na de feiten. “Tussen de twee ploegen was er geen enkel probleem. Het was zelfs een faire wedstrijd.”

De eerste rode kaarten vielen in het heetst van de strijd bij een buitenspelfase omdat we met zijn tweeën een halve meter uit onze dug-out stonden. Zonder voorafgaande waarschuwing.”

Er volgde een stortvloed aan uitsluitingen, maar niet in één fase. “Bij iedere verbale opmerking trok de scheidsrechter een rode kaart voor mijn spelers. Het was nooit op een aanvallende manier, maar de scheids voelde dat blijkbaar wel zo aan.”

Braaf en academisch

Een speler kreeg volgens Mandel B van op de bank zelfs rood voor een opmerking aan een medespeler. “Met onze jonge ploeg staan we er voor bekend dat we te braaf en te academisch voetbal willen brengen en dan heb je plots een wedstrijd met zeven rode kaarten… Dat in een wedstrijd die zonder kaarten had kunnen eindigen.”

Volgens de bezoekers gaf ook de tegenstander aan dat ze dit nog nooit gezien hadden en niet begrepen. “Na de wedstrijd liet Gits weten dat ze het ook zeer spijtig vonden dat de wedstrijd zo was verlopen en dat het voor geen van beide partijen leuk spelen was. Ik doe niet graag harde uitspraken, maar dit was er toch over.”

“Maar wat ik absoluut nog wil meegeven is de sterke prestatie van mijn jonge gasten. Ze kwamen 0-3 voor en hebben weerbaarheid getoond na de 4-3 en de vele rode kaarten. Daarom was de ontlading ook zo groot toen we de 4-4 nog lukten. Vooral dat laatste willen we meenemen naar de volgende wedstrijd.”

(RV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.