https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Olivier Verstraete (KFC Izegem) zo goed als zeker naar KSV Oudenaarde

Olivier Verstraete - hier tegen Aalst - is technisch een kraan. (Foto Bart) © VDB
Redactie KW

KFC Izegem verliest spelmaker Olivier Verstraete zo goed als zeker aan de ambitieuze reeksgenoot KSV Oudenaarde. Opvallend : Izegem speelt zondag een inhaalmatch tegen Oudenaarde, Verstraete moet die wedstrijd aan zich laten voorbijgaan door examens.

Olivier Verstraete streek rond de jaarwisseling 2013-2014 neer in Izegem. Daarvoor toonde hij zijn kunstjes bij de beloften van KV Kortrijk. Verstraete drukte meteen zijn stempel. Hij kampte ook wel met zware schouderblessures, maar eens terug fit behoedde hij KFC Izegem vorig jaar voor degradatie.

Dit jaar geen blessures, hij scoorde tot nu toe drie goals. Het enige manco aan deze technisch vaardige middenvelder is misschien wel zijn (gebrek aan) efficiëntie. Maar hij laat de tegenstand bij vlagen sterretjes zien. In de bekermatch op Antwerp etaleerde hij voor een volle Bosuil dat hij wel een stapje hoger mee kan.

Olivier Verstraete heeft ook voor volgend seizoen nog een contract bij KFC Izegem. “We willen Olivier niet tegen houden, maar trachten een overeenkomst uit te werken met KSV Oudenaarde. De transfer is nog niet rond, maar hij gaat zo goed als zeker naar Oudenaarde”, argumenteert voorzitter Paul Seynaeve. “Maar hij doet uiteraard wel het seizoen hier uit.”

Minuut stilte voor Victor De Coker

Trainer Bruno Debo heeft zich naar volgend seizoen toe ook al neergelegd bij het vertrek van zijn goudhaantje. “Hij heeft de ambitie om het iets hogerop te proberen, KSV Oudenaarde wil immers naar de eerste amateurklasse. Wij zullen dus op zoek moeten naar een vervanger. Zondag speelt hij inderdaad niet mee tegen Oudenaarde, maar dat heeft met zijn zware examen van maandag te maken. Die afspraak was al voor het seizoen gemaakt.”

Deze wedstrijd was immers al voor de winterstop ingepland, maar werd toen afgelast door het overlijden van Viktor De Coker, speler bij KSV Oudenaarde. De wedstrijd begint zondag (aftrap om 14.30 uur) met een minuut stilte, beide ploegen zullen ook met rouwbanden om spelen.

(WVS)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.