Nicolas Mulliez verlaat KFC Mandel United en kiest voor reeksgenoot KSV Oudenaarde

© VDB
Wouter Vander Stricht

Centrale verdediger Nicolas Mulliez (29) ruilt KFC Mandel United in voor KSV Oudenaarde, dat ook in tweede amateurklasse speelt. Daarmee is de laatste speler van kampioenenploeg OMS Ingelmunster vertrokken. Mandel United heeft ondertussen zelf de ploeg voor volgend seizoen zo goed als rond.

Mandel United bouwt zelf aan een nieuw team voor volgend seizoen en haalde daarvoor onder meer Sofiane Oumedjeber terug. De as van het veld staat er, de rest wordt aangevuld met jong talent. De nieuwe technisch coördinator Stijn Naessens – die verantwoordelijk is voor de alle geledingen van de club, van het jongste spelertje tot de A-kern – hoopt zo enkele talenten door te schuiven.

De 29-jarige Nicolas Mulliez paste niet meer meteen in het plaatje en mocht uitkijken naar een ander team. Mulliez brak door bij Helkijn, waar FC Gullegem hem op spoor raakte. Hij maakt er de opgang van Gullegem mee, maar na drie seizoenen kwam OMS Ingelmunster er hem wegplukken. Met OMSI speelde hij kampioen, maar meteen volgde de fusie met KFC Izegem tot Mandel United. En na drie seizoenen en evenveel tweede plaatsen met Mandel United zoekt hij nu dus andere oorden op. De nieuwe bestemming is dus KSV Oudenaarde. Een ploeg uit dezelfde reeks en normaal gezien ook minstens goed voor top vijf.

KSV Oudenaardehttps://www.facebook.com/KSVOudenaarde/https://www.facebook.comFacebook1

Geplaatst door KSV Oudenaarde op Vrijdag 3 april 2020

rich1.0https://www.facebook.com/KSVOudenaarde/posts/3699167790154548552

Met Nicolas Mulliez is zopas de laatste speler van OMS Ingelmunster vertrokken bij Mandel United. Eerder kozen Jasper Beyens en Michiel Clyncke voor Winkel Sport. Maar drie seizoenen is in voetbaltermen een eeuwigheid. Ook van het vroegere KFC Izegem blijven er niet veel over. Sofiane Oumedjeber keert dus terug, Aaron Dhondt was eerder teruggekeerd en heeft zijn contract opnieuw verlengd, net als Ruben Pyck die een jaartje bij RC Harelbeke voetbalde. Henri Van Marcke stroomde dan weer door vanuit de jeugd van KFC Izegem. Ook trainer Kurt Berton en assistent Glenn Labie hebben een verleden bij KFC Izegem, de ene als T2, de andere als speler.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.