Na sabbatjaar is Dieter Lommens terug bij WS Bellegem: “Balans gevonden”

De gewestelijke U13 van WS Bellegem met achteraan Thibo Detremmerie, Jérôme Vercruysse, Iason Decockere, trainer Dieter Lommens, Tiago Decock en Laurens Van Iseghem. Vooraan zien we v.l.n.r. Robin Delabie, Charles Dewispelaere, Lukas Van Mol en Lewis Duchi. © AHB
Redactie KW

Bellegemnaar Dieter Lommens neemt dit seizoen de gewestelijke U13 van WS Bellegem onder handen. “Het is een bijzondere ploeg met veel talent en een goede sfeer”, omschrijft de trainer zijn huidig team.

Dieter Lommens was al eerder 15 seizoenen trainer bij de jeugd van WS Bellegem, maar koos er vorig seizoen voor om een break in te lassen. “Ik ben in april 2016 vader geworden van Nora en had dus andere prioriteiten. Maar toen enkele ouders mij vroegen of ik niet opnieuw trainer wou worden, heb ik er niet lang over moeten nadenken. De zin om opnieuw langs de zijlijn te staan, was er zeker nog. Ik had dan ook nog het geluk dat de U13 mij werd toegewezen. Ik ben de huidige U13 blijven volgen tijdens mijn afwezigheid als trainer. Het is een groep waar ik het goed mee kan vinden en ook met de ouders is er een klik. Ondertussen heb ik de balans tussen gezin, werk en voetbal gevonden.”

Hoewel Dieter heel tevreden is met de U13 liggen zijn ambities toch ergens anders. “Doorheen mijn trainerscarrière heb ik heel wat leeftijdscategorieën mogen trainen en ik haal het meest voldoening uit teams die minstens al de voetbalbasis onder de knie hebben. Ik hoop dan ook ooit de U14 of U15 te mogen trainen. Hoewel de U13 ook al veel van voetbal kent en mooie dingen laat zien, lijkt mij een oudere groep nog een extra uitdaging. Misschien krijg ik die uitdaging volgend jaar of binnen twee jaar wel voorgeschoteld.”

Jeugdcup

“Onze doelstelling dit seizoen is om zo ver mogelijk te geraken in de Jeugdcup. We wonnen onlangs met 9-0 tegen RC Waregem. De Jeugdcup is het enige waar effectief iets te winnen valt, want in de reguliere competitie zijn er nog geen klassementen. Ik beschik over een team met spelers die het goed met elkaar kunnen vinden en die voetbal begrijpen. Zo weten ze perfect waar ze moeten lopen. Het werkpunt voor deze groep is efficiëntie en nog mooiere combinaties op de mat brengen.”

Voor zichzelf heeft de coach ook een werkpunt. “Een goede trainer is iemand die zijn team zo kan aansturen dat er amper fouten in het spel sluipen. Daarom moet ik misschien nog wat schaven aan mijn trainingen.” (AHB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.