Luka Vercouillie (WS Desselgem 4C):”Ik moet nog veel leren”

© HDV
Redactie KW

Zoals verwacht was Desselgem een maatje te klein voor leider Ingelmunster. Op Hulste moet het zondag weer kunnen aanknopen met de zege. Luka Vercouillie is één van de youngsters die dit jaar de stap naar het eerste elftal zette.

“Het is allemaal erg snel gegaan voor mij en als 17-jarige in een eerste ploeg kunnen spelen, is toch wel speciaal”, stelt Luka Vercouillie. “Ik begon te voetballen bij Jong Vijve en via Zulte Waregem kwam ik bij Racing Waregem terecht. Na de U15 vertrok ik daar liever omdat ik mij niet meer kon vinden in de aanpak van het bestuur. Ik woon in Zulte, maar ik koos voor Desselgem omdat ik daar heel wat vrienden heb. Bij de U17 mocht ik snel doorschuiven naar de U21 en dit seizoen zelfs naar de beloften.”

Plots in de basis

“Eind september kon ik een eerste keer van het eerste elftal proeven door vlak na de rust in te vallen op het veld van leider Ingelmunster. Daarna verdween ik even uit beeld. Tot de match op Jong Vijve, waar ik zelfs mocht starten. Dat was heel speciaal omdat ik begonnen was bij Jong Vijve en ook omdat mijn opa Eric Vercouillie daar in het bestuur zit. We wonnen die match met 2-4 en sindsdien speelde ik alle matchen. Toch beschouw ik mij nog niet als een vaste waarde, want ik kan nog veel bij leren.”

Nog enkele uitschieters

“Volgend seizoen blijf ik zeker bij Desselgem en op termijn hoop ik een stap hogerop te zetten, wie weet met Desselgem. Dit seizoen bleef Desselgem beneden de verwachtingen. Wij slikken nogal gemakkelijk goals en scoren moeilijk en dan is de rekening snel gemaakt. Tegen Ingelmunster waren wij zoals verwacht een maatje te klein, maar op Hulste kunnen we oogsten, net als de week daarop tegen Stasegem. Een prijs zit er dit seizoen niet meer in, maar wij moeten nog voor enkele uitschieters kunnen zorgen”, besluit Luka Vercouillie. (IVD)

Zondag 26 januari om 14.30 uur: Hulste-WS Desselgem.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.