KVC Wingene hoeft niet naar kermis vierend Vlijtingen en blijft in eerste provinciale

Jan Decru van Vlamertinge houdt hier Olivier Demaitre van KVC Wingene af. Vlamertinge promoveert, Wingene blijft zeker in eerste provinciale. © VDB
Wouter Vander Stricht

KVC Wingene heeft van de bond de mededeling gekregen dat de kans op promotie nihil is en heeft daarom in samenspraak met Vlijtingen besloten de match niet te spelen. Wingene blijft zo in eerste provinciale, maar mikt daar volgend seizoen resoluut op de promotie.

De twee finalisten van de interprovinciale eindronde, RC Lebbeke en SK Vlamertinge, zijn door de winst van Hasselt (en promotie naar eerste amateurklasse) al zeker van de promotie naar bevordering. De kans dat er nog een extra stijger komt is volgens de bond onbestaande. Daarom kwam Wingene overeen met Vlijtingen dat de match zondag niet meer zal afgewerkt worden. Bij Vlijtingen zijn ze er niet rouwig om, dit weekend is er kermis in het dorp in het zuid-oosten van Limburg.

KVC Wingene focust nu meteen op volgend seizoen. Daar mikt het op promotie, maar makkelijk wordt dat niet. Het hyperambitieuze KSKV Zwevezele wil de de buurgemeente naar de kroon steken. Sassport Boezinge kocht ook al flink in en uit bevordering zakken drie ploegen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.