Corona trekt een streep door de ambities KRC De Panne: “Alle nieuwe spelers vertrekken”

Een beeld uit de wedstrijd tussen KRC De Panne en Brielen Sport van afgelopen seizoen. Simon Decock gaat in duel met Thibaut Cloet. © VDB
Redactie KW

Het voetbal aan de westkust zit duidelijk in het oog van de storm. Na de gedwongen fusie tussen KVV Coxyde en KVV Oostduinkerke en het faillissement van KSV Nieuwpoort zitten de blauw-zwarten van KRC De Panne nu ook in de hoek waar de klappen vallen.

“De privé-investeerder met wie we enkele maanden geleden een contract afsloten, heeft wegens overmacht zijn verbintenis moeten verbreken”, opent voorzitter Alain Cuvelier (58). “Hij is er het hart van in, maar hij wil in deze onzekere tijden geen financiële risico’s nemen. Ook voor hem is de coronacrisis een serieuze opdoffer. De laatste weken stond de man familiaal onder grote druk. Hij zou immers heel wat privékapitaal in onze club investeren, maar dat zag zijn familie duidelijk niet meer zitten.”

“De premies en de extra’s die de investeerder contractueel voor zijn rekening zou nemen, kunnen wij onmogelijk ophoesten”

“De basiscontracten van alle nieuwe spelers (onder andere Berquin, Desaever, Germonpré, Masscheleyn, Vanhoucke, Brogniez, Van de Witteboer, Neudt… red.) kunnen we budgettair probleemloos uitbetalen, maar de premies en de extra’s die de investeerder contractueel voor zijn rekening zou nemen, kunnen wij onmogelijk ophoesten. Het is duidelijk dat zo goed als alle nieuwe spelers zullen vertrekken. Zij waren naar De Panne gekomen om te promoveren en zouden daarvoor flink betaald worden. Verschillende onder hen hebben zich al aangeboden bij clubs uit de omgeving en ik hoorde onlangs dat sommige clubs zelfs bereid zijn om tegemoet te komen aan de eisen van die jongens.”

Ambitie bijgesteld

De voorzitter van de kustploeg geeft eerlijk toe dat zijn ploeg het komende seizoen tegen de degradatie zal moeten strijden. “Het was de ambitie van de investeerder om zo snel mogelijk een plaats in eerste provinciale te veroveren. We hebben lang getwijfeld of we als club zouden meegaan in dat verhaal. Ons streefdoel is immers om zoveel mogelijk kansen te bieden aan onze eigen jeugd. Door het vertrek van heel wat spelers komen we nu in de problemen om een degelijke ploeg uit te bouwen voor volgend seizoen. De plannen om met een B-team te starten in vierde provinciale hebben we ook opgeborgen.”

Behoud

“Nog een geluk dat de investeerder niet in de loop van het seizoen is afgehaakt, want dan was het echt een catastrofe geweest. Ik vind het heel jammer voor onze club dat we dit meemaken, want de persoon die onze vereniging wilde steunen is iemand met een blauw-zwart hart die het echt goed meende. Corona heeft onze plannen gedwarsboomd. We moeten verder en hopelijk kunnen we het behoud verzekeren met de jongens die blijven”, besluit Alain Cuvelier. (PDC)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.