KSV Roeselare pakt een puntje in het verre Virton

Amir Nouri heeft net de gelijkmaker gescoord. © (Foto Belga)
Redactie KW

In het verre Luxemburg speelden de wit-zwarten 1-1 gelijk. Het was voor de jongens van Arnar Grétarsson dit seizoen het eerste puntengewin buitenshuis.

Bij Roeselare was Andzouana er na de interlandbreak opnieuw bij maar hij begon net als Bassani en Vervoort op de bank. Marco Túlio, die vorige week tegen Westerlo voor de toen al overbodige 3-5 had gezorgd, kwam hierdoor in de ploeg. Ook Holmes mocht blijven staan. Hij vormde bij de bezoekers samen met Zolotic en Voet het stilaan vertrouwde trio achterin.

Het was niet Virton maar wel Roeselare dat in het Stade Yvan Georges het best uit de startblokken schoot. Veel gevaar sproot daar aanvankelijk niet uit voort en met een lob van op zo’n veertig meter was het thuisspeler Couturier die na een kwartier voor de eerste bal op doel zorgde, maar gelukkig voor wit-zwart zette die net iets te veel kracht op de bal en verdween de poging van de Fransman over.

Voor Roeselare mikte Nouri wat later op Moris. Het was in een eerste helft waarin het langs de beide kanten vooral bikkelen geblazen was niet meer dan een speldenprik.

Op een moment dat niemand het eigenlijk verwachtte viel de 1-0 dan toch. Stélvio Cruz, een Franse Angolees die ook in de heenwedstrijd al had gescoord, kon tussen twee Roeselaarse verdedigers in klimmen en Biebauw was eraan voor de moeite.

Nog geen vijf minuten later – en al even verrassend als de goal van de thuisploeg – was alles weer te herdoen: Naessens kon knap breed leggen op Nouri en ook Moris had geen verhaal: 1-1. Een goal waarna daarna, in de lijn van de match, verder niet zo heel veel meer gebeurde en waardoor het eerste Roeselaarse puntje op verplaatsing dus een feit werd.

Roeselare: Biebauw, Camargo, Holmes, Zolotic, Voet, Vanbelle, Areias, Rommens, Túlio (77′ Godwin), Nouri (85′ Andzouana), Naessens (90′ Casagolda).

Doelpunten: 51′ Stélvio (1-0), 57′ Nouri (1-1).

(SBE)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.