Deila had ‘heavy metal’-voetbal beloofd, maar produceerde echter sporadisch een degelijke riff

“We hebben er alle belang bij de rest van het seizoen doortastend te zijn en laat ons daarbij te werk gaan vanuit een bepaalde logica waarmee je de boer niet van zijn veld haalt als het tijd is om te oogsten, beste Ronny. Kunnen we dat afspreken?” © JOHAN EYCKENS BELGA
Henk Vanhee
Henk Vanhee Zanger 'Cowboys & Aliens' en gastblogger voor kw.be

Hard in hun muziek, hard in het supporteren voor hun club/vereniging. Dat zijn hardrockers Henk Vanhee (Club) en Roel Jacobus (Cercle). Zij vormen dit seizoen onze VAR, oftewel onze Voetbal Analyserende Rockers. Beurtelings werpen ze hun blik op de meest opvallende voetbalmomenten.

Heavy Metal

Op twee speeldagen voor het eind van de reguliere competitie lijkt Club de kwalificatie voor de Champions’ play-offs op zak te hebben, al spreek je over het Club van vandaag altijd beter met twee woorden. Na een alweer turbulente match op Racing Genk viel het dubbeltje eindelijk nog eens aan de blauw-zwarte kant en dat was geen minuut te vroeg. Bij de top zes eindigen in onze competitie is zowat het minimum minimorum wat je van Deila en deze kern kan verwachten.

Het feit dat dit aan een zijden draadje leek te hangen verklaart veel misbaar, discussie en ontevredenheid binnen de gelederen. Deila had ‘heavy metal’-voetbal beloofd en kreeg van het bestuur een Gibson Les Paul met een torenhoge Mashall stack in handen, waarmee je in normale omstandigheden de geluidsmuur sloopt, maar hij produceerde echter sporadisch een degelijke riff. En dan moest zijn gitaar nog goed gestemd staan. Ik ben van mijn eigen gitaristen alvast veel meer gewoon dan dit halfslachtig en twijfelend gewroet.

Een nieuw seizoen zonder prijs in België zit er alvast weer aan te komen en dat is een bittere vaststelling. Want het lentezonnetje komt eindelijk voorzichtig piepen en dat doet dromen van grote volksfeesten in de buurt van het Jan Breydelstadion, zo rond het einde van de maand mei. Er wordt wel eens gezegd dat we verwende nesten zijn, maar prijzen winnen went nooit en van Club Brugge wordt terecht verwacht dat het troeven op tafel heeft liggen als de teerlingen worden geworpen. We hebben er dus alle belang bij de rest van het seizoen doortastend te zijn en laat ons daarbij te werk gaan vanuit een bepaalde logica waarmee je de boer niet van zijn veld haalt als het tijd is om te oogsten, beste Ronny. Kunnen we dat afspreken?

Spreidstand

OHL thuis en STVV uit, met daartussenin een niet te versmaden Noors extraatje in de Conference League: er valt uiteindelijk nog veel moois te rapen dit voorjaar. Europese, blauw-zwarte paaseieren en de kloof in de competitie zo klein mogelijk houden moet bovenaan iedereens agenda staan de volgende weken. Ik ga eerlijk toegeven: een Europees succes, in welke beker dan ook, is een jeugddroom. Ik was er al bij toen we onder Happel en wat later onder Henkie Houwaart nadrukkelijk solliciteerden naar een Europese prijs en mijn hart pompt steeds vlugger beseffend dat we dit seizoen nog steeds op koers zijn.

Doodjammer dat door de kritiek op de prijzige tickets thuis tegen Molde FK de belangstelling voor deze momenteel op een laag pitje draait. Het is dan ook een moeilijke spreidstand voor de clubleiding, zo’n achtste finale in Europa tegen een ogenschijnlijk minder aantrekkelijke tegenstander, maar in mijn opwinding probeer ik de twijfelaars onder jullie toch te overtuigen om ook deze keer achter de Club te kruipen want er hangt toch heel wat lekkers aan vast. Aan mij zal het alvast niet liggen, mijn ticket ligt uitgeprint, geduldig te wachten voor gebruik.

#ThanksFans

Zondag worden we alvast in de bloemetjes gezet door de leiding om ons te bedanken voor zoveel trouw en edelmoedigheid tijdens deze jaargang. Er wordt een batterij dj’s aangesleurd, er is een happy hour, een kinderdorp en onze merchandise staat in de aanbieding. Niets waar een rocker op leeftijd warm van wordt, maar ik zal dan ook niet direct bij de doelgroep behoren. Geef mij maar mijn vriendenkring waar onder het kantelen van wat biertjes waarheden als koeien worden verteld, vingers op de wonde worden gelegd en hoop tegen beter weten in bij beken zal vloeien.

OHL wordt zoals iedere thuismatch zeker geen walk-over. Onze komende tegenstander heeft bijlange nog de schaapjes niet op het droge en in deze fase van de eindsprint zijn verrassingen nooit uit te sluiten. Moge de ganse blauwzwarte familie daarvoor op zijn hoede zijn en happy hour beperkt houden tot een paar uur voor de match en twee-voor-de-prijs-van-één enkel reserveren voor thuisdoelpunten!

Lees meer over: