Geen punten voor FC Menen United en KZ Dentergem na stopgezette wedstrijd

Davy Vangheluwe kreeg een schorsing van één wedstrijd. © EV
Redactie KW

Het stopzetten van de wedstrijd tussen FC Menen United en KZ Dentergem in vierde provinciale C heeft zware gevolgen voor twee spelers van de ploeg.

Op de eerste speeldag na Nieuwjaar zette de ref de wedstrijd definitief stop na incidenten. De poppen gingen aan het dansen na een zware fout van thuisspeler Jefrey Poot, zowat halfweg het terrein. Ref Luc Vanalme gaf de speler zijn tweede geel. Doelman Jonas Vaneenooghe van KZ Dentergem kwam zich met de zaak bemoeien en er ontstond tumult. Volgens de thuisploeg deelde de doelman een vuistslag uit. De doelman ontkent dat en heeft het over een ferme duw.

Jonas Vaneenooghe is drie wedstrijden geschorst, Jefrey Poot van Menen United vier. De twee clubs kregen elk een blaam en een boete van 100 euro. De stand was op het moment dat de match stopgezet werd 2-0, maar beide ploegen worden wegens hun gedrag geen punten toegekend. In Sportleven, het officiële orgaan van de KBVB, stond ook vermeld dat Dentergemtrainer Davy Vangheluwe geschorst is “tot en met 14-12-2017”. Dit klopt uiteraard niet, aangezien die datum vroeger ligt dan de dag waarop de wedstrijd gespeeld werd. Navraag leert ons dat de trainer één week op het strafbankje moet plaatsnemen.

(EDB/LB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.