FC Gullegem schiet met een 1-3 zege tegen Sint-Niklaas uitstekend uit de startblokken

© VDB VDB

In de tweede amateurklasse ging FC Gullegem met 1-3 winnen op het veld van Sint-Niklaas.

De jongens van trainer Allan Deschodt lieten er geen gras over groeien en openden via Victor Vandewiele al vroeg de score. Op het kwartier liet Lennart Sampers de meegereisde rood-witte aanhang een tweede keer juichen. Gullegem kreeg er maar niet genoeg van. Net voor het halfuur scoorde Victor Vandewiele zijn tweede van de avond. Met een 0-3 voorsprong zaten de rood-witten al vroeg op rozen en vonden het daarna welletjes. Gullegem hoefde niet meer door te drukken om een aangeslagen Sint-Niklaas in bedwang te houden.

Na de rust probeerde de thuisploeg alsnog de vlam in de pijp te krijgen, maar doelman Stijn Ampe moest geen wonderen verrichten. Aan de overkant kwam de thuisdoelman nog enkele keren goed weg. Twintig minuten voor tijd kon Sint-Niklaas uiteindelijk dan toch de eer redden. Het was niet meer dan een pleister op een houten been.

Met een overwinning en een goed gevoel stapt FC Gullegem het nieuwe seizoen in. Zaterdag wacht de rood-witten een thuismatch tegen provinciegenoot Zwevezele die zijn eerste wedstrijd met 0-2 verloor van titelfavoriet Mandel United. Aan de Poezelhoek kan het best een leuke wedstrijd worden.