Dominic Janssens is de nieuwe trainer van FWDM

Dominic Janssens begon het seizoen nog als beloftentrainer bij KEG Gistel. (Foto PB)
Redactie KW

Het bestuur van Famkes Westhoek Diksmuide Merkem kwam tot een overeenkomst met Dominic Janssens om Chris Delheye op te volgen als trainer van de A-ploeg. De Gistelnaar was in het verleden actief bij de jeugd van Cercle Brugge.

“Dominic stond van de kandidaten het dichtst bij het profiel dat we hadden opgesteld”, zegt bestuurslid Jasmine Vanysacker. “Het was een positief gesprek waaruit bleek dat we qua voetbalvisie en aanpak op dezelfde golflengte zitten. Hij mag dan wel nieuw zijn in het damesvoetbal, maar zijn ervaring als trainer bij de nationale jeugd en zijn positieve manier van omgaan met mensen speelden ook een belangrijke rol in onze keuze.”

Dominic Janssens is afkomstig van Wachtebeke en daar zette hij ook zijn eerste stappen als jeugdtrainer. “Nadat ik mijn vrouw leerde kennen aan de Hogeschool Gent verhuisden we naar Oostende, want zij is afkomstig van de kust. Ik was eerst drie seizoenen trainer bij VG Oostende en kwam dan bij de nationale jeugd van Cercle Brugge terecht, waar ik achtereenvolgens de elite U9, elite U13, elite U16 en laatst nog twee seizoenen de elite U19 onder mijn hoede had. Door veranderende werkomstandigheden kon ik niet garanderen dat ik mij nog vier keer in de week kon vrijmaken en zo kwam er een einde aan die samenwerking. Omdat ik wel nog iets in het voetbal wou blijven doen, startte ik dit seizoen als trainer bij de beloften van Gistel, waar we ondertussen wonen. Ik kwam er terecht in een heel toffe bende, maar omdat het begon te knagen om terug te werken op een niveau waar ik toch meer mijn ding kwijt kon, ging ik in op deze vacature.”

Niets te verwijten

“Ondertussen had ik al een goed gesprek met T2 Sofie Verdonck. Ik denk dat dit een leuke samenwerking wordt en ik merkte dat we het over heel veel zaken eens zijn. Er waren ook al gesprekken met de speelsters, omdat ik het belangrijk vind dat wij elkaar beter leren kennen om zo een goed team te vormen. Ik ben er mij van bewust dat dit zeker geen gemakkelijke opdracht wordt. Resultaten in het voetbal zijn nu eenmaal afhankelijk van heel wat factoren. We moeten er gewoon voor zorgen dat we ons op het einde van de rit niets te verwijten hebben en dat we er alles aan gedaan hebben. Ik heb nu twee trainingen gevolgd en ik ben ervan overtuigd dat in deze groep genoeg kwaliteit zit om er iets van te maken.”

(PB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.