Doelman viert 250ste wedstrijd bij NS Heule: “Maar kampioen spelen lukte mij nog nooit”

Matthias Demeyere werd in dd bloemetjes gezet. V.l.n.r. Frans Vandemoortele, Rik Doop, Matthias Demeyere, Sophie Goethals en dochtertje Marthe, Kristel de Cat, Stijn Degrieck, Ronny Laverge, Pieter Soens, Katy Samaille, Claude Moerman en Martin Eeckhout. (Foto KDS)
Redactie KW

Matthias Demeyere, al negen seizoenen onder de lat bij NS Heule, speelde vorige zondag zijn 250ste wedstrijd voor Noordstar. En uiteraard werd hij in de bloemen gezet. “Nog één seizoen en dan is het over”, zegt de 29-jarige Heulse doelman.

Begonnen bij de duivels van WS Desselgem, daarna Ingelmunster, Sporting West, Oudenaarde, Rumbeke en negen seizoenen NS Heule: Matthias Demeyere kan gerust enkele bladzijden vullen met allerlei voetbalverhalen. “Aan mooie momenten is er geen gebrek“, lacht de Heulenaar, die een sportwinkel uitbaat in Sint-Eloois-Winkel.

“Mijn eerste opsteker beleefde ik bij Harelbeke. Als broekventje van zestien mocht ik er meetrainen met de eerste ploeg. Toen onder de sportieve leiding van trainer Willy Wellens. Keeperstraining kreeg ik van John Dujardin, ex-Beerschot en de vroegere ‘zwarte panter’ bij WS Lauwe. Ook bij Oudenaarde heb ik genoten, toen ik in derde klasse plaats mocht nemen op de bank. En zoals iedere voetballer heb ik ook mindere momenten gekend. Vorig seizoen nog toen ik op Wevelgem in een schietkraam stond, acht goals om de oren kreeg. Dat was balen. Voor de rest kan ik niet klagen. Ik bleef gelukkig gespaard van zware blessures.”

“Het wordt steeds moeilijker om het voetballen te combineren met mijn zaak”

Laatste seizoen

Ondanks Matthias Demeyere nog maar 29 is, denkt hij nu al aan stoppen. “Volgend seizoen wordt mijn laatste. Het wordt steeds maar moeilijker om het voetballen te combineren met mijn zaak. Of ik nog een laatste wens heb? Uiteraard. Ondanks dat ik al enkele keren een promotie mocht vieren, lukte het me nog nooit om kampioen te spelen. Dit seizoen wordt wellicht mijn laatste kans”, besluit Matthias Demeyere. (Fonzie)

NS Heule 1-0 E. Kuurne

Heule: Demeyere, Masselus, Verschoore, Vanneste, Vanhauwaert, Depickere, Pattyn (78′ Kesteloot), Dekens, Soens (67′ Vlamynck), Sturm, Lavaert (90′ Luts).

Doelpunten: 55′ Vanhauwaert 1-0.

Zondag 28 januari 15 uur: FC Marke-NS Heule.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.