Tessa! Club-Genk: dat is de nieuwe tegen de oude kampioen?

"Dat denk ik wel. Ik zie in elk geval Genk niet nog eens zo'n topjaar hebben. Door het vertrek van Pozuelo, Malinovsky en Trossard is die ploeg echt wel verzwakt, terwijl Club Brugge een machine is geworden."

Er wordt ook gezegd dat elke ploeg moeite heeft om na een kampioenenjaar te bevestigen.

"Onze coach hamert er dit seizoen ook op, dat twee jaar na elkaar dezelfde prijs pakken heel moeilijk is. Arsenal werd vorig seizoen kampioen, daar moeten wij nu van profiteren. Maar wel ook onze twee bekers behouden."

Ken je Fashion Sakala? Geen modemerk!

"KV Oostende!"

Dat het met 9 op 15 verrassend goed doet. En dat Sakala zo ontbolstert, schrijft hij zelf toe aan de vrijheid die hij nu als aanvaller krijgt. Geen koppijn meer van de tactische richtlijnen.

"Ik kan mij daar wel iets bij voorstellen. Bij Wolfsburg werd ik ook volgepropt met looplijnen, mocht ik nauwelijks dribbelen. Hier zegt men: als er maar kansen en goals van komen. Er zijn natuurlijk wel een aantal basisprincipes en het verschil wordt gemaakt door details, maar al teveel tactiek vind ik ook niet goed."

Ken je Idriss Saadi?

"Cercle Brugge!"

Kafferde tegen Waasland-Beveren tijdens de rust zijn ploegmaats uit. Waarop ze wonnen.

"Haha, ik ben ook een heel slechte verliezer. En durf dan ook wel eens uitvliegen."

Misschien vliegen vrouwen wel sneller uit dan mannen?

"Zou kunnen. Maar het is altijd positief bedoeld, om te corrigeren."

Over naar de Red Flames nu. Dinsdag tegen Kroatië belangrijke eerste kwalificatiematch voor het EK 2020. Liggen er al nieuwe vingernagels klaar?

"Haha, je doelt op mijn passie voor valse nagels met mooie kleurtjes! Momenteel zijn ze rood. Als ze afgebladderd zijn, neem ik nieuwe."

Doe maar tegen dinsdag: de match komt live op Q2!

"Zeg, we moeten ons niet tonen met mooie nagels maar met ons beste spel. Pas dan worden die matchen een goede zaak voor het vrouwenvoetbal, kunnen we de liefhebbers over die drempel, die er nog steeds is, tillen. En dan hoop ik dat er goede analisten bij zijn."

Zelfs Marc Degryse zei laatst dat hij stilaan wel wat begint te zien in het vrouwenvoetbal.

"Ik heb dat interview gelezen. En was er niet zo blij mee. Degryse zei dat hij op het WK in Frankrijk echt goed voetbal had gezien van Amerika, Frankrijk en Engeland. Dan zeg ik: uit een appelboom vallen ook geen peren. In die landen staan de opleidingen in het vrouwenvoetbal veel verder dan die bij ons."

Snel terug naar de mannen, zeker? In amateur en provinciaal starten weer alle competities. Zijn lief en broertje er klaar voor?

"Mathi wel, hij scoorde met Racing Waregem nog in de laatste oefenmatch. Jarne niet, vrees ik. Ik hoop dat hij er deugd van heeft gehad."

Oei?

"Hij krijgt bij Wielsbeke zijn kans in eerste provinciale. Maar wel drie, vier keer op stap geweest op Waregem Koers! Tssttt...."