Beloften Shun Ballegeer en Arthur Devos willen zich bewijzen in de A-kern van KSV Roeselare

© Beloften Shun Ballegeer (links) en Arthur Devos tekenden een contract bij KSVR: "Leuk dat we samen aan dit avontuur kunnen begi
Redactie KW

KSVR-beloften Shun Ballegeer (19) uit Blankenberge en Arthur Devos (19) uit Hooglede mochten op de eerste dag van de paasvakantie een profcontract voor anderhalf seizoen ondertekenen op Schiervelde. De jonge talenten konden vervolgens al even kennismaken met de A-kern van KSV Roeselare.

We hadden nooit verwacht dat we nu al een kans zouden krijgen in de A-kern. We waren dan ook verrast toen Dirk Demeulenaere, administrator van de jeugd, ons het heugelijke nieuws meldde. We zijn ook blij dat we samen aan dit avontuur kunnen beginnen”, openen Shun Ballegeer en Arthur Devos.

Shun is een geboren Bruggeling die in Blankenberge woont. “Ik ben de zoon van oud-voetballer Patrick Ballegeer, die nog aan de slag was bij VG, AS en het huidig KV Oostende als middenvelder. Hij werkt nu als regiomanager bij Hubo. Mijn mama Renate De Langhe stierf toen ik zeven jaar was. Mijn stiefmama Sabine Blommaert was voor papa en mij een grote steun na dit zware verlies. Ook aan mijn oudere broer Jason heb ik toen veel gehad. Hij is een echte motivator.”

Arthur is dan weer een geboren Roeselarenaar die in Hooglede woont bij zijn ouders Lieven en Stefanie Robberecht. Met Marie heeft hij nog een jongere zus. “Mijn papa is al heel zijn leven bezig met paarden en beoefent ook de ruitersport. Hij werd zelfs ooit Belgisch kampioen jumping. Nu is hij hard aan het werk met het trainen van leerlingen en het verhandelen van paarden. Mijn mama is dan weer zelfstandig boekhoudster.”

Wanneer hadden jullie de voetbalmicrobe te pakken?

Shun Ballegeer: Ik was nauwelijks vier jaar toen ik met mijn opa meetrok naar het voetbalplein van Blankenberge. Hij was er jeugdtrainer van de allerkleinsten en ik dartelde er vrolijk mee. Ik kwam bij de U12 naar KSV Roeselare, nadat hoofdjeugdscout Kurt Vercamp en scout Ruud Joye een positief gesprek met mijn ouders hadden. Toen kwamen er nog busjes vanuit Roeselare om de spelers vanuit de vele windstreken van West-Vlaanderen op te halen en terug te brengen. Ik liep toen school aan het KTA in Brugge. Eerst zat ik niet bij de A-ploeg van mijn lichting.”

Bij de U15 kreeg ik zelfs te horen dat ik mocht vertrekken. De echte start gebeurde voor mij pas bij de U16 onder trainer Ruben Goossens. Hij nam mij onmiddellijk op in zijn A-ploeg en onder zijn leiding ben ik open gebloeid. Nu zijn mijn vader en mijn opa, die elke wedstrijd op de voet volgen, mijn mentors.”

“Ik heb bij KSV Roeselare een schitterende jeugdopleiding gekregen”

Arthur Devos: “Het lag niet direct voor de hand dat ik voetballer zou worden, want bij ons stond de paardensport op de eerste rij. Maar mijn papa had een neef die jeugdtrainer was bij Zwevezele en die zag dat ik alleen oog had voor de bal. Ik begon heel jong en werd snel door KSV Roeselare opgepikt. Ik heb er een schitterende jeugdopleiding gekregen. Mijn beste herinneringen bewaar ik aan trainer Chris Vandenbroucke. Hij smeedde een echte teamgeest en wist tot in de kleinste puntjes wat iedereen kon en niet.”

Wat zijn jullie kwaliteiten en werkpunten? Waarom gaf KSVR jullie een profcontract?

Shun: “Ik ben een echte zes en val vooral op door mijn duelkracht en kopbalsterkte. Ik lees goed het spel en ben een uitstekende stofzuiger. Mijn startsnelheid moet wel nog een stuk naar omhoog, maar daar werk ik hard aan met personal trainer Martijn Schaubroeck. Ik denk dat Tom Colpaert en assistent Renzy Callewaert een belangrijke rol gespeeld hebben in mijn profcontract. Zij weten dat ik een echte doorzetter ben die nooit opgeeft en er tot de laatste snik voor gaat.”

Beloften Shun Ballegeer en Arthur Devos willen zich bewijzen in de A-kern van KSV Roeselare
© Shun Ballegeer en Arthur Devos tekenden een profcontract bij KSV Roeselare: "Leuk dat we samen aan dit avontuur kunnen beginnen

Arthur: “Ik ben rechtsvoetig, maar heb bijna altijd op de vijf als linkerflankverdediger gespeeld. Die positie draagt ondertussen mijn voorkeur. Bepaalde jeugdtrainers speelden me ook centraal in de verdediging uit. Ik denk dat mijn polyvalentie wel een voordeel is. Mijn sterke punten zijn vooral mijn snelheid en kracht en ik kan bij een foutje van een ploegmaat makkelijk een positie overnemen.”

“Ik had al een akkoord met WS Lauwe, maar toen kwam KSVR…”

Mijn grootste werkpunt is dat ik in balbezit niet te overhaast beslissingen mag nemen. Ik had deze kans niet verwacht. Stefaan Tanghe wilde mij bij WS Lauwe en ik had al een akkoord met hen, maar toen deze uitdaging kwam, heb ik hem ingelicht. Hij zei dat ik deze kans niet mocht laten liggen en dat Lauwe mijn geluk niet in de weg wilde staan.”

Op 25 juni begint het grote werk. Wanneer zal het seizoen voor jullie geslaagd zijn?

Shun: “Ik zit nu in mijn eerste jaar bachelor sport en bewegen in Brugge met het oog om later een loopbaan als personal coach uit te bouwen of iets te ondernemen in de sport. Ik beschik over het topsportstatuut, maar weet dat er prioriteiten zullen moeten gesteld worden in dat eerste jaar als profvoetballer. Ik wil me doorzetten, hoop zoveel mogelijk bij de 18 te zijn en te bewijzen dat ik bij de groep hoor. Mijn honger is groot.”

Arthur: “Ik ben nu begonnen aan mijn eerste jaar kinesitherapie en revalidatiewetenschappen aan de UGent, een studie van vijf jaar. Ik geniet eveneens van het topsportstatuut, waardoor de combinatie tot op heden nog heel goed lukt. Ik besef echter dat dit in de nabije toekomst een heel stuk moeilijker zal worden. Ik heb dezelfde doelstelling als Shun voor ogen, maar vooral zoveel mogelijk bijleren wordt de hoofdzaak.”

(FBR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.