Alexander Delaere (E. Kuurne) na één jaar terug naar ex-team

Op de foto herkennen we doelman Alexander Delaere van Eendracht Kuurne. © BRU
Olaf Verhaeghe

Er van wakker liggen doet hij naar eigen zeggen niet, maar dat de confrontatie met zijn oude en tegelijk toekomstige club speciaal wordt, is zeker. Eendracht-doelman Alexander Delaere is bezig aan zijn laatste weken bij Kuurne, volgend seizoen keert hij terug naar het vernieuwde Aalbeke Sport.

“Ik miste de heenwedstrijd omwille van mijn huwelijksreis afgelopen zomer. Het spreekt voor zich dat ik deze match met stip heb aangeduid op de kalender.” Lauwenaar Alexander Delaere (27) kwam over van Aalbeke Sport én keert na een jaartje op Kuurne terug naar zijn ex-team. “Twee keer een weloverwogen keuze“, zegt hij daarover. “De redenen waarom ik destijds bij Aalbeke ben vertrokken, zijn nu absoluut niet meer van toepassing.”

Met het vernieuwde bestuur, de nieuwe trainersstaf en de spelerskern voor volgend seizoen waait er een frisse wind door de ploeg. Dat ik in Aalbeke opnieuw heel wat vrienden tegenkom, speelt zeker ook mee.”

Van zijn seizoen bij Eendracht Kuurne heeft Alexander geen spijt. “Ik kwam als ‘buitenlander’ in een leuke spelersgroep terecht. Dat de resultaten tegenvallen, is een domper, maar ik amuseer me hier wel. Ik blijf graag naar Kuurne komen.”

Zeker vier keer winnen

Over die laatste zes matchen van het seizoen is de doelman wel duidelijk. “We moeten proberen toch zeker vier keer te winnen. Dat zijn we aan onszelf en de club verplicht. Enkel Mandel United en Wevelgem zijn op papier veel sterker, maar in deze reeks kan iedereen echt van iedereen winnen.”

Ook Aalbeke Sport presteert dit seizoen een stuk onder de verwachtingen. “Alles staat of valt met de resultaten. In vierde provinciale moeten wij volgend seizoen sowieso de top vijf ambiëren. Het belangrijkste is om goed en scherp te starten. Velen zien ons nu al een beetje als de te kloppen ploeg, al zal je mij dat niet horen zeggen “, besluit Alexander.

Trainer Dirk Van Eeckhout stapt op, T2 neemt over

Na het verlies afgelopen weekend thuis tegen Jong Vijve werd duidelijk dat Dirk Van Eeckhout niet langer trainer is van Eendracht Kuurne. Na een openhartig gesprek met bestuur, spelers en trainer besliste die laatste om zelf op te stappen. Huidig beloftencoach Yves D’Hondt neemt over tot het einde van het seizoen. Naar volgend jaar toe gaat de club op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. “Het is altijd spijtig om dergelijke zaken te moeten meemaken”, zegt Alexander Delaere over het vertrek. “Ik hoop uit de grond van mijn hart dat dit de juiste keuze is en dat Kuurne eindelijk de ambities kan gaan waarmaken.”