Achille en Mathis amuseren zich te pletter bij NS Heule

Achille Verfaillie en Mathis Isebaert komen goed overeen. (Foto JDH)
Redactie KW

De gewestelijke U17 van Noordstar Heule is met een derde plaats aan een knap seizoen bezig. Twee bepalende spelers van de ploeg zijn Achille Verfaillie (15) en Mathis Isebaert (15).

“Voorlopig gaat alles goed”, zegt Achille. “Een plaats in de top drie was de ambitie, dus zitten we op schema. Ook onze trainer Geert Deltour is tevreden over onze prestaties. Hopelijk kunnen we dit niveau aanhouden.” Achille is een van de sleutelspelers binnen de ploeg, maar ziet voor zichzelf een groot werkpunt. “Mijn conditie moet stukken beter, maar ik werk eraan. Zo ga ik in het tussenseizoen altijd met mijn papa trainen. Dan lopen we enkele rondjes langs de voetbalvelden.”

“Mijn conditie moet stukken beter, maar ik werk eraan” – Achille Verfaillie

Aan conditie geen gebrek bij Mathis. Het 15-jarige voetbaltalent loopt elke match meermaals de flanken af. “Dat heb ik te danken aan mijn atletiekverleden”, vertelt hij. “Dat deed ik vier jaar lang, maar met voetbal vond ik mijn oude passie terug. Ik heb het als klein manneke jaren gespeeld. Het is voor mij de ideale ontspanning na een zware schooldag.”

Een voetbalidool heeft hij niet, maar Mathis houdt wel van combinerende ploegen. “Manchester City of Barcelona bijvoorbeeld. Die teams kunnen dat als geen ander. Zelf heb ik niet de ambitie om bij dergelijke topploegen te geraken. Ik voetbal vooral voor het plezier. Maar natuurlijk geniet ik ook hard van een overwinning of een doelpunt.”

Achille heeft wel een doel voor ogen: ooit bij de eerste ploeg van Heule spelen. “Dat moet zeker lukken. Ik heb nog genoeg tijd om stappen vooruit te zetten. En lukt het niet, dan zal ik er niet wakker van liggen. Zolang ik me maar amuseer op training”, lacht Achille tot slot. (JDH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.