Speler niet langer welkom na rode kaart voor elleboogstoot tijdens SC Zonnebeke – Jespo Komen-Waasten

Bestuurslid Thibaud Vanthomme: “We vonden het nodig om maatregelen te treffen.” © gf
Anton Peene Reporter

Jespo Komen-Waasten verspreidde een opvallend communiqué na de verloren match in en tegen SC Zonnebeke in tweede provinciale B. Er vielen drie rode kaarten, vooral de tweede voor Rachid Boutakrourt bleef nadien hangen.

“Wederzijds respect en fairplay zijn de pijlers waarop de schoonheid van de sport berust”, klinkt het in het communiqué. “Tijdens de ontmoeting Zonnebeke – Jespo, hebben geïsoleerde incidenten, die in strijd zijn met onze fundamentele waarden, ons eraan herinnerd hoe belangrijk het is om waakzaam te blijven. Gezien de ernst van een van deze incidenten nemen we met onmiddellijke ingang afscheid van die speler.”

Elleboogstoot

Die speler is Rachid Boutakrourt (31), die volgend seizoen naar KFC Poperinge trekt. Hij viel in de 83ste minuut in en zijn eerste actie leverde meteen rood op, hij gaf een speler van Zonnebeke een elleboogstoot. “Dit gebeurde niet voor het eerst, maar het leverde de voorige keren geen rood op”, zegt Thibaud Vanthomme, bestuurslid bij Jespo Komen-Waasten. “We riepen hem al enkele keren op het matje. Ook nu minimaliseerde hij de feiten en zei hij dat het eigen is aan voetbal. Na de match was er ook nog een woordenwisseling. Wij vonden het nodig om maatregelen te treffen. Hij is niet meer welkom op de club.”

Nog twee keer rood

Naast Boutakrourt pakten ook Van Zeveren (twee keer geel) en doelman Charlet (hands buiten de zestien) nog rood. “Dat zijn twee rode kaarten die kunnen gebeuren. Helaas bleven we met nul punten achter. Het is een heel spannende reeks, we staan maar op vier punten van de vierde, maar tellen anderzijds zes punten meer dan de 14de. We verloren nog nooit twee keer tegen dezelfde ploeg, maar wonnen ook nog nooit twee keer. Als we die trend kunnen doorzetten, dan zouden we zondag de drie punten tegen Lendelede Sport moeten kunnen thuishouden. Daar verloren we immers met 3-1. We willen graag nog minstens 12 punten pakken in de resterende negen matchen. Met 40 punten zouden we heel tevreden mogen zijn.”

Intussen is Jespo druk bezig met de transfers. “Dylan Vancraybeck gaat naar Sparta Dikkebus, Laurent Vanhaverbeke stopt en Hakim Arffak trekt naar Dottenijs. Flankaanvaller Enzo Vandenberghe is nieuw en verder willen we er nog vier gerichte versterkingen bij.”

Akkefietje

Ook Jef Vangheluwe, gerechtigd correspondent bij SC Zonnebeke, was getuige van het voorval. “Het was in feite een sportieve match tot aan die elleboogstoot”, zegt hij. “Achter de match was er nog een akkefietje, maar er werden geen klappen uitgedeeld. We onthouden vooral deze belangrijke overwinning. We staan nu net boven de barrageplaats en het wordt nog een spannende strijd. Het zou mooi zijn als we in Roeselare een tweede keer op rij kunnen winnen, dat lukte ons nog niet dit seizoen”, aldus Jef, die nog meegeeft dat Zonnebeke wellicht met een B-ploeg zou starten volgend seizoen.

Zondag 25 februari om 15 uur: Jespo Komen-Waasten – Lendelede Sport.