Francky Lein wordt voorzitter ad interim bij KVK Westhoek

De spelerskern van KVK Westhoek zal er volgend seizoen helemaal anders uitzien. © VDB
Redactie KW

KVK Westhoek heeft een voorlopige oplossing gevonden voor het vertrek van voorzitter Willy Lamaire. Francky Lein neemt ad interim zijn taken over.

Bij KVK Westhoek lagen vergevorderde plannen om tafel om een fusie aan te gaan met de buren van Sassport Boezinge, maar dat plan werd afgeschoten door de algemene vergadering. Voorzitter Willy Lamaire had eerder al aangegeven dat hij op het einde van dit seizoen de club zou verlaten. Nu werd daarvoor een voorlopige oplossing gevonden.

Interimvoorzitter

“Na het afspringen van de fusieplannen werden de koppen bij elkaar gestoken”, meldt penningmeester Ghislain Salomez. “Voorzitter Willy Lamaire haakt af. Bestuurslid Francky Lein neemt de fakkel ad interim over.”

Ondertussen wordt ook werk gemaakt van een spelerskern voor volgend seizoen. Voorlopig ligt nog maar een zevental spelers onder contract. De grote meerderheid van de huidige kern zoekt straks andere oorden op. Ondertussen strijdt de ploeg nog om het behoud in de tweede amateurklasse. “De spelers die een contract getekend hadden, komen hun engagement na en zijn ondertussen aangesloten”, laat Ghislain Salomez verder weten. “Sportmanager Koen De Bleeckere is op pad gestuurd om een valabele kern samen te stellen.”