Thomas Timmerman (KSKV Zwevezele A): “Winst deed enorm veel deugd”

Thomas Timmerman. (foto WD)
Redactie KW

Na een korte, mindere periode kon KSKV opnieuw de drie punten behalen op eigen veld. Tegenstander Harelbeke was niet van plan dit zomaar te laten gebeuren en zat goed in de wedstrijd. Thomas Timmerman startte opnieuw in de basis en zette zich volledig in voor geel-zwart.

“De wedstrijd tegen Harelbeke was een moeilijke match”, zegt de 21-jarige aanvallende middenvelder. “Die wilden we absoluut winnen na wat we meemaakten in onze bekercampagne. Dat we revanche wilden nemen, wisten de Ratten ook. De mindere staat van het veld en de weersomstandigheden door de regen maakten het er niet makkelijker op. Dat we vroeg in de wedstrijd op voorsprong kwamen, was in die omstandigheden een opsteker. We hadden enkele mogelijkheden om te scoren, maar het was steeds net niet en er slopen enkele verdedigende foutjes in ons spel. Dat zijn werkpunten. Dat kostte ons de gelijkmaker. Gelukkig scoorden we een tweede keer; de verdiende overwinning was binnen. Heel anders dan in de wedstrijden tegen Ninove en Dikkelvenne.”

“Eerst werd de gelijkmaker onterecht afgekeurd en op Dikkelvenne werd winst onterecht afgevlagd. Opnieuw aanknopen met winst na een 2 op 9 doet dan ook enorm veel deugd.” “Toen ik twee jaar terug bij Zwevezele kwam, was het een club vol kwaliteitspelers. Ik keek naar hen op. Voor mij waren ze topvoetballers. Je moet dan knokken om erbij te horen. Ik ben uiteindelijk in de selectie geraakt door op training hard te werken. Ik had twee kansjes om te scoren, maar slaagde er niet in. Daar moet ik aan werken. Wel heb ik me steeds volledig ingezet voor de ploeg. Of ik er volgende week tegen Wetteren weer bij ben, moet de trainer beslissen. Net als alle andere wedstrijden gaan wij er voor de volle buit. Ik hoop ook daar mijn steentje te kunnen bijdragen door misschien eentje te scoren”, aldus Thomas Timmerman. Arno Claeys viel uit met een scheurtje, Aurelien Verzele komt terug uit schorsing. (WD)

Zondag 28 november om 15 uur: Wetteren – KSKV Zwevezele.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.