Jeoffrey Lerminez rijdt in Staden naar tiende plek in BK-waardig startveld: “We hebben gehaald waarop we stiekem hoopten”

Lerminez en Markey aan het werk in de Fiesta in Staden. (foto DM)
Jeroen D'Hulster Medewerker KW

De Rally van Staden werd beschouwd als ideale testwedstrijd voor de Ypres Rally. Voor Jeoffrey Lerminez was het de ideale gelegenheid om zich eens te meten met de vele BK-rijders aan start. De Houthulstenaar vervolledigde er knap de top tien.

Voor Lerminez was Staden zijn derde rally in een Ford Fiesta R5. “We hadden al twee keer in regenachtige omstandigheden gereden en hoopten dit keer op droog weer, maar het mocht helaas niet zijn”, vertelt hij. “Vooraf mikten we stiekem op een plek in de top tien, en dat is gelukt. Alles is perfect verlopen. We hebben ook altijd de goede bandenkeuzes gemaakt. Pas in de slotronde zijn we overgegaan op regenbanden. Daardoor konden we in de laatste proef nog een negende chrono rijden.”

Lerminez begint de Fiesta steeds beter onder de knie te krijgen. “Op zich is het een makkelijke wagen, maar is het moeilijk om er echt hard mee te gaan. De auto kan meer dan je denkt. In die weersomstandigheden was het dan ook moeilijk om de limiet op te zoeken. In het begin moesten we nog twee seconden per kilometer toegeven op de toppers, op het einde was dat nog één seconde. De Fiesta is misschien niet de snelste R5, maar wel een van de makkelijkste en betrouwbaarste. Het Nederlandse team Van den Heuvel zorgde al telkens voor een probleemloze wagen.”

Voor Lerminez en copiloot Danny Markey volgt dit seizoen enkel nog de Hemicuda Rally in Koekelare. “Hopelijk kunnen we daar eens een volledig droge rally rijden. Normaal hadden we dit seizoen vijf à zes wedstrijden op het programma, maar door corona zullen het er maar drie worden. De Ypres Rally laten we aan ons voorbijgaan. Die wedstrijd is te groot geworden. Zeker de verplaatsing naar Francorchamps is er te veel aan.” (JDH)