Franse duo Lefebvre-Malfoy wint 62e Omloop van Vlaanderen

© (Foto DM)
Filiep Masselin
Filiep Masselin Rallymedewerker KW

Stephane Lefebvre heeft zijn favorietenrol waar gemaakt dit weekend. Hij domineerde de Omloop van Vlaanderen van start tot aankomst en heeft met deze zege de titel voor het grijpen.

Vrijdagavond werd het al snel duidelijk dat er opnieuw geen maat stond op Stephane Lefebvre. De Fransman nam meteen de leiding en ondanks het feit dat de verschillen nooit groot waren, bouwde hij toch stelselmatig zijn voorsprong uit. Hij reed opnieuw een foutloos parkoers en kan de Belgische titel nog moeilijk mislopen want hij won al iedere rally waar hij aan de start kwam.

Voor de tweede plaats kregen we een mooie strijd tussen Verschueren, Bux, Reynvoet en Cracco. Cracco moest al eerste de rol lossen door enkele kleine problemen en werd uiteindelijk vijfde terwijl Niels Reynvoet door een gebrek aan vertrouwen zijn speelkameraden moest laten gaan en toch knap vierde werd. Het waren uiteindelijk Vincent Verschueren en Gino Bux die tot de laatste snelheidsrit strijd leverden voor de tweede plaats. Vincent Verschueren, de meer ervaren piloot, haalde het van Gino Bux en werd derde.

Andy Lefevere werd mooi zesde en won de GT categorie ondanks een lekke band vrijdagavond. De Nederlandse kampioen Erik Wevers bekroonde zijn regelmatige rally met de zevende plaats terwijl Kurt Boone met zijn achtste plaats algemeen opnieuw sterk presteerde. De garagehouder uit Pollinkhove won immers enkele weken terug nog de nationale rally in Ieper.

De top-10 werd volgemaakt door Bert Coene die ook de Masters won en Pieter-Jan Maeyaert die de snelste was bij de historics.

In de Junior categorie was Gilles Pyck uit Poperinge de snelste terwijl de West-Vlaamse M-Cup piloten de zege moesten laten aan Franky Boulat.

Ook de Renault Clio Trophy kleurde een beetje West-Vlaams want de Deense winnaar Casper Nielsen werd genavigeerd door Ward Hanssens.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.