Holstra WINGS Wevelgem-Moorsele kampioen in derde provinciale

Spelers en coach vieren de titel. © ELD
Redactie KW

Zaterdagavond werd de tweede ploeg van Holstra WINGS Wevelgem-Moorsele kampioen in derde provinciale B. Het versloeg in de topper TeleVoIP Zedelgem Lions met 51-83.

De ploeg van coach Jean-Luc Staelens moest dit seizoen slechts twee keer het onderspit delven tegen SKT Ieper D (58-55) en BT Lauwe A (77-68). Met nog 2 speeldagen te gaan, tegen KBBC Racing Brugge en KBGO Finexa Basket@Sea, kan Holstra niet meer bijgebeend worden. De ploeg van coach Jean-Luc Staelens mag zich de terechte kampioen noemen. “Als je een gemiddelde van 90 punten en slechts 50 gemiddeld tegen krijgt dan ben je misschien de verdiende kampioen,” vertelt de net 50 jaar geworden Jean-Luc Staelens. “In de titelwedstrijd gingen we periode twee in met een voorsprong van 6 punten. Aan de rust bedroeg de kloof al een twintiger. Buit binnen denk je dan maar Zedelgem knokte zich terug tot op 8 punten. In de slotperiode zetten we echter de puntjes op de i waardoor het verschil nog opliep tot een dertiger.”

“De collectiviteit, de wilskracht en de jeugdigheid maakten van dit team een kampioensploeg. Vooral defensief waren we primus dit seizoen. In mijn eerste jaar bij de ploeg was dit het beoogde doel. Volgend seizoen blijven elf van de dertien spelers aan boord. Pallieter Bevernage komt de ploeg versterken. Basile Dedecker en Brent Vyncke komen vast bij de kern. Een plekje in de linkerkolom is het doel. Dit moet zeker haalbaar zijn met de kwaliteit in deze ploeg.”

“Het is heel leuk werken met deze enthousiaste entourage en schitterend bestuur. Voor mij is dit toch wel thuiskomen nadat ik als speler al 10 jaar de kleuren van Wevelgem verdedigde, 5 jaar Sint-Paulus en 5 jaar Power,” aldus de Lauwenaar. (ELD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier