Damien Jefferson en Pierre-Antoine Gillet van Oostende genomineerd voor MVP van het Jaar

Oostende's Damien Jefferson . © BELGA

De BNXT League, de Belgisch-Nederlandse basketcompetitie, heeft donderdag drie genomineerden bekendgemaakt voor de trofee van MVP (Most Valuable Player) van het Jaar in het kader van de BNXT League Awards, die op maandag 6 mei worden uitgereikt. Damien Jefferson en Pierre-Antoine Gillet van Oostende en Rasir Bolton van Antwerp zijn de drie kanshebbers voor de titel.

Jefferson is een van de speerpunten van Oostende, dat dit seizoen nog maar twee keer verloor op 29 matchen. De Amerikaanse small forward behaalde gemiddeld 16,8 punten, 6,1 rebounds en 2,5 assists per match. Met Pierre-Antoine Gillet heeft de kustploeg nog een tweede genomineerde in zijn rangen. Samen met de Luik-spelers Kevin Tumba en Olivier Troisfontaines is de Belgian Lion ook genomineerd als Belgische Speler van het Jaar. Derde genomineerde Bolton leidde met een gemiddelde van 17,7 punten Antwerp mee naar de tweede plaats in het klassement. Enkel Tyreke Tey van Leuven doet beter dan de Amerikaan.

Osunniyi Osunbowale van Limburg United is samen met Tumba en Angel Rodriguez van Luik genomineerd voor de trofee van Verdediger van het Jaar.

Tot slot zijn ook de genomineerden voor beste jongere (Joppe Mennes, Jo Van Buggenhout en Siebe Ledegen) en beste zesde man of vervanger (Troisfontaines, Nikola Jovanovic et Roeland Schaftenaar) bekendgemaakt.

De genomineerden voor Coach en Scheidsrechter van het Jaar zijn nog niet bekend. In elke categorie valt een Belg en een Nederlander in de prijzen, met uitzondering van de MVP-award en de prijs voor beste verdediger en beste zesde man. Ook de basisvijf van het seizoen wordt tijdens de ceremonie op maandag onthuld.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier