Pierre-Antoine Gillet genomineerd voor titel van Belgische Speler van het Jaar

Pierre-Antoine Gillet. © VDB

De BNXT League, de Belgisch-Nederlandse basketcompetitie, heeft woensdag de eerste genomineerden bekendgemaakt voor de BNXT League Awards, die op maandag 6 mei worden uitgereikt. Kevin Tumba en Olivier Troisfontaines van Luik en Oostende-speler Pierre-Antoine Gillet zijn de drie kanshebbers voor de titel van Belgische Speler van het Jaar.

Tumba en Troisfontaines speelden een grote rol in de terugkeer van Luik naar het voorplan dit seizoen. Gillet van zijn kant is nog steeds een van de speerpunten van Oostende, dat dit seizoen andermaal het Belgische basket domineert. De speler uit Hoei won in 2023 al de titel van Belgisch Speler van het Jaar.

De BNXT League onthulde ook de genomineerden voor de titel van Jongere van het Jaar. Joppe Mennes (Oostende), Jo Van Buggenhout (Antwerp) en Siebe Ledegen (Aalst) kunnen die award wegkapen.

De verschillende prijzen worden uitgereikt tijdens een ceremonie op maandag 6 mei. De genomineerden voor de titels van MVP in de BNXT League, beste coach, beste zesde man, beste verdediger en beste scheidsrechter zijn nog niet bekend. In elke categorie valt een Belg en een Nederlander in de prijzen, met uitzondering van de MVP-award, beste zesde man en beste verdediger. De basisvijf van het seizoen wordt ook onthuld tijdens de ceremonie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier