Vincent Verschueren pakt meteen fikse voorsprong in 6 Uren van Kortrijk

De proloog van de 6 Uren van Kortrijk is met verve gewonnen door favoriet Vincent Verschueren. De Oost-Vlaming was op de industriezone Lavano in Moeskroen niet minder dan 26 seconden sneller dan Paul Lietaer. De vice-kampioen van België gaf als uitleg dat hij blijkbaar de enige was die over de juiste banden beschikte voor een dergelijk glad parkoers.

De tegenstanders volgden allemaal op min of meer een halve minuut zodat het zondag vooral uitkijken wordt wie tweede zal worden want zonder tegenslag wint Vincent Verschueren meer dan waarschijnlijk voor de vijfde maal op rij in Kortrijk.

Paul Lietaer staat knap tweede en is vier seconden sneller dan Patrick Snijers, die duidelijk niet veel tijd nodig had om te wennen aan de Skoda Fabia R5. Melissa Debackere volgt op negen seconden van Lietaer en Davy Vanneste en Tuur Vanden Abeele staan op dertien seconden van Lietaer.

Zondag staan er drie omlopen van vier klassementsproeven op het programma en weten we omstreeks 17 uur of Vincent Verschueren de 6 Uren van Kortrijk voor de vijfde maal wint. We warmen ons op aan een spannende strijd voor de overige podiumplaatsen op een nat en verraderlijk parkoers.

(FM – foto DM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.