Thomas De Vlaemynck stopt als triatleet
Thomas De Vlaemynck heeft afscheid genomen van het triatlon. Hij deed dat zondag met een deelname aan de Ironman in Frankfurt. Hij is tevens niet langer voorzitter van de Brugse club Lostriamigos.
Thomas De Vlaemynck kwam in 2011 binnen de brandweer van Brugge met enkele collega’s en met de steun van toenmalig sportschepen Annick Lambrecht op het idee een triatlonclub op te richten. De eerste drie jaar was dit een club met 40 leden, ondertussen zijn dat er door de populariteit van het triatlon honderd. “Onze filosofie is: we willen niet de grootste, maar de gezelligste club zijn. Tot op heden hebben we dit schitterend verwezenlijkt, met supergemotiveerde mensen, van jong tot oud die alle afstanden willen doen of zelfs enkel willen zwemmen, fietsen of lopen”, zegt De Vlaemynck. “De sport neemt veel tijd in beslag en vraagt enorm van je lichaam. Ik vond de Ironman in Frankfurt een uniek moment om er definitief mee te stoppen en de fakkel door te geven. Ik ben bezig met imkeren en speel accordeon in de muziekschool. Ik zal handen tekort hebben om die twee hobby’s naast mijn job als brandweerman tot een goed einde te brengen.”
Davy Vandekerckhove is sedert maandag de nieuwe voorzitter van Lostriamigos. “Hij gaat dat super goed doen. Ik heb geprobeerd het triatlon in Brugge nog iets meer op de kaart te zetten en ben daarin geslaagd. De instap tot deze sport hebben wij met Lostriamigos echt wel verlaagd.”
De 45-jarige Bruggeling nam voor Frankfurt aan vier andere Ironmans deel waarin hij telkens kon finishen, in Klagenfurt, Roth, Zurich en Nice. Hij hoopte in Frankfurt onder de elf uur binnen te komen. Thomas had er hard en veel voor getraind, tot soms meer dan twintig uur per week. “Ik moest een uur en vijf minuten zwemmen, wat lukte, vijf en een half uur fietsen en dan had ik nog iets van vier uur en een kwart om de marathon te lopen. Het fietsen verliep tot kilometer 150 perfect op schema tot ik lek reed en ontzettend lang sukkelde. Mijn ventiel van mijn nieuwe band was kapot en dus verloor ik door op het einde met een zo goed als platte band te rijden heel wat tijd. Mentaal was dit om aan mijn marathon te starten een domper, ik finishte uiteindelijk in 11u.48′. Een dubbel gevoel. Maar ik kan honderd procent tevreden zijn met wat ik in triatlon bereikt heb”, besluit De Vlaemynck. (ACR)
Triatlon - Duatlon
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier