Stoffel Vandoorne blijft van F1-carrière dromen

© BELGA
Redactie KW

De testrijder bij McLaren-Honda, vorig seizoen kampioen in de GP2-klasse, hoopt volgend jaar op een plaatsje in de koninginnenklasse van de autosport.

“Voor 2016 moet ik er nog niet op hopen, maar we doen er alles aan om het volgend jaar te laten gebeuren”, vertelde Vandoorne dinsdag tijdens een persmoment van Honda op het autosalon in Brussel.

McLaren-Honda maakt traditioneel pas medio februari zijn definitieve programma voor het komende seizoen bekend. Het blijft dus wat afwachten voor de 23-jarige West-Vlaming, die al wel de bevestiging kreeg dat hij eind deze maand de regenbandentest van Pirelli mag doen. “Een goeie zaak, want er zijn niet zo veel testsessies in de Formule 1. De test vindt plaats op 25 en 26 januari op het Paul Ricard-circuit in Le Castellet”, vertelde Vandoorne. “Mogelijk neem ik dit seizoen deel aan de Japanse Super Formula. Dan kan ik met een eenzitter van Honda blijven rijden om er zo alles aan te doen om de poorten van de F1 open te beuken.”

Mogelijk neem ik dit seizoen deel aan de Japanse Super Formula

Mogelijk vindt Vandoorne in Japan dan Bertrand Baguette terug. “Sinds twee jaar heb ik een uitstekende relatie met Honda en ik kijk de toekomst met vertrouwen tegemoet. Medio februari weten we meer”, besloot Baguette.

(BELGA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.