Elf eindzeges voor West-Vlaamse motorcrossers

Een beresterke Julie Vandevelde pakte een dubbele zege. © Foto Coghe
Redactie KW

MCLB was zondag 27 augustus te gast in Hundelgem in de Zwalmstreek op een natuurlijk golvend circuit. Onze West-Vlamingen deden het schitterend met liefst elf eindzeges in de diverse categorieën.

Julie Vandevelde uit Desselgem was beresterk bezig bij de Dames-Open die samen rijden met de Nieuwelingen Open, de plus-dertigers. In beide reeksen was onze jonge dame in strijd voor de reekszege algemeen en kwam als tweede onder de geblokte vlag in het spoor van de reekswinnaar. Julie was daarmee dubbele reekswinnaar bij de Dames en pakte de max aan punten voor het B.K. waarin ze aan de leiding staat met een voorsprong van 46 punten met nog vier reeksen te gaan.

Jamy Carron uit Tielt is zeker van de nationale titel bij de Nieuwelingen mx1, hij won opnieuw beide reeksen tellende voor het B.K. en telt nu 121 punten voorsprong op zijn naaste achtervolger met nog 4 reeksen voor de boeg. Hij mocht dan ook weer als dagwinnaar naar het podium.

Jens De Kegel (Koekelare) dagwinnaar bij de Quads-Open met derde plaats en reekszege, en Bert Bintein (Izegem) dagwinnaar bij de Quads B (+30 jaar) met reekszege en tweede plaats, hij kwam als zevende en tiende door de finish.

Stanley Verstraete (Zerkegem) andermaal dubbele reekszege bij de Nationalen mx2, waarbij Niel Vandevelde (Ooigem) kopstart nam en lange tijd op kop reed en uiteindelijk driedubbele tweede plaats behaalde.

Dylan Delagrense (Oostende) mocht ook naar de hulde op het hoogste schavotje als eindwinnaar bij de Nationalen mx1, met reekszege en tweede plaats. Christophe Hempte (Spiere-Helkijn) was andermaal veruit de beste bij de Masters met dubbele reekszege, en Kristof Calus (Heestert) mee op het podium als derde na zijn vierde en derde plaaatsen.

Greg Demeulemeester (Kerckhove) dubbele reekszege bij de Inters Open B, hij legde beslag op de negende en zesde plaatsen tussen de A-Internationalen. Yente Dourte (Ooigem) eindwinnaar bij de Internationalen mx2, in beide reeksen kwam hij als tweede onder de geblokte vlag.

Heel wat ereplaatsen

Sander Lauwers (Dentergem) werd tweede bij de Nieuwelingen Open met tweede en derde plaats. Stefaan De Ruyck (Tielt) derde algemeen bij de Nieuwelingen B met vijfde en derde plaatsen. Sophie Vercauteren (Sijsele) driedubbele derde plaats bij de Dames-Open. Dieter Debaets (Sint-Baafs-Vijve) derde bij de Nieuwelingen mx1 met dubbele vierde plaats.

Damon Ingels (Maldegem) driedubbel tweede bij de Juniors mx2, en Maxim Descheemaeker (Meulebeke) driedubbel derde. Tim Vandriessche (Menen) werd zevende algemeen in de eerste reeks bij de Internationalen, hij was daarbij de beste uit de klasse mx2, maar halfweg de tweede manche opgave met lekke band.

Zijspannen

Voor de driewielers stond de voorlaatste proef voor het Belgisch Kampioenschap op het programma. Dylan Boussy-Kenny Boxtaele (Koekelare-Ooigem) werden andermaal eindwinnaar in groep A. In de eerste reeks moesten zij vrede nemen met de vierde plaats na slechte start. In de tweede manche kopstart en steeds verder uitlopend pakten zij hun zoveelste reekszege. In het B.K. tellen zij nu 57 punten bonus met nog slechts twee reeksen in de finale te rijden op zondag 10 september te Lichtervelde.

Yens Delmotte-Tom Verbrugghe (Kachtem-Meulebeke) werden tweede bij de Zijspannen A met de tweede en derde plaatsen. In de stand B.K. staan zij vierde op tien en acht punten van de podiumplaatsen. Kenneth Dierckens-Gianni Dhondt (Tielt) deden een goede zaak in het B.K. met de derde en tweede plaatsen, waarmee ze derde werden in het dagklassement en oprukken naar de tweede plaats in het B.K.. Bert Soetaert-Dimi Vandeursen (Oostrozebeke) schreven de eerste reeks op hun naam, maar kenden pech in de slotmanche en moesten voorzichtig de reeks afmaken met lekke voorband om alsnog 13 punten te sprokkelen voor het B.K. waarin zij nu op de derde plaats prijken op 57 van Boussy en twee op de tweede plaats van Dierckens.

Colleen Van Troys-Jurgen Huysentruyt (Meulebeke-Ruddervoorde) waren knap bezig tussen de A-rijders, met de achtste en vijfde plaatsen, goed voor de eindzege in groep B. In de stand B.K. staan zij derde op vijf punten van de tweede plaats van Kelly Debruyne-Jitske De Soete (Poperinge-Wingene) die in Hundelgem vierde werden. Gunther Pyra-Robbe De Veene (Eernegem-Kachtem) werden tweede in groep B met de elfde en vierde plaatsen. Daen Valcke-Ines Delmotte (Oostrozebeke) mochten mee naar het dagpodium als derde, in de stand B.K. staan zij op de vierde plaats.

(Guido Allewaert – foto Gino Coghe)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.