Egemse Trial van de Kleigroeve haalt opnieuw hoog niveau

Redactie KW

Op zaterdag 26 en zondag 27 augustus ging in de Egemse Kleiputten voor de 27e maal de Trial van de Kleigroeve door. Ondanks de iets mindere opkomst, werd een zeer hoog niveau gehaald.

Op zaterdag 26 en zondag 27 augustus waren de Egemse Kleigroeven opnieuw het walhalla voor wie van motorsport en trial houdt. Al voor de 27e maal tekende KAMCE Torhout present voor de organisatie van wat de ‘Trialklassieker van Vlaanderen’ zou kunnen genoemd worden. Op zaterdag waren 98 rijders van de partij en op zondag tekenden 89 piloten het inschrijvingsblad.

“Dit is net iets minder dan vorig jaar, maar toch zijn we meer dan tevreden.” vertelde voorzitter Philippe Damiens ons. “Het valt dit jaar immers op dat er nog nooit eerder zoveel inters ingeschreven hebben voor onze wedstrijd, wat er voor zorgt dat het niveau van onze wedstrijd aanzienlijk stijgt. Dat is niet alleen voor de wedstrijd belangrijk, maar aangezien het niveau van de rijders stijgt, verhoogt dit ook de spektakelwaarde voor de toeschouwers.”

Ook over de publieke opkomst is de organisatie dan ook meer dan tevreden. “Voeg daar nog eens het schitterende weer en het feit dat we een vlekkeloos verloop kenden aan toe en dan kunnen we stellen dat terugkijken op een meer dan geslaagd weekend.”

(JG)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.