Kleigroeve Egem wordt opnieuw motorwalhalla

Redactie KW

Tijdens het weekend van 25 en 26 augustus organiseert KAMCE Torhout voor de 28e keer de Trial van de Kleigroeve in de Egemse kleiputten langs de Bruggesteenweg. Ook dit maal worden weer heel wat toprijders verwacht.

De Trial van de Kleigroeve mag gerust een vaste waarde genoemd worden op de Belgische en internationale trailkalender. In de unieke locatie van de Egemse kleiputten worden elk jaar weer non-stops van het hoogste niveau aangelegd. Het is dan ook niet verwonderlijk dat steeds meer trialpiloten naar Egem afzakken om de degens te kruisen.

Vorig jaar tekenden over de twee dagen verspreid 187 piloten het inschrijvingsblad, waaronder diverse internationale toppiloten. Ook dit jaar zal weer de top van de Belgische trialsport op de afspraak zijn, naast diverse toppiloten uit Nederland, Frankrijk en Engeland. Zaterdag en zondag zijn twee afzonderlijke wedstrijddagen, waarop de rijders vier ronden van acht non-stops dienen af te werken. Na de wedstrijd op zaterdag worden de zones wat aangepast voor de wedstrijd op zondag. De wedstrijden starten telkens om 11 uur en de toegang voor het publiek is gratis.

(JG – foto JG)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.