Hannes Cool en Sanne Swolfs finishen op ereplaats in de halve triatlon van Bahrein

Redactie KW

Na 1,9km zwemmen, 90 km fietsen en 21km lopen tikte Hannes Cool als 17de aan in 3.54.17. Sanne Swolfs werd 21ste in 3.59.26.


Bezieler van deze nieuwe wedstrijd op de kalender, Prins Sheikh Nasser Bin Hamad Al Khalifa, spaarde kosten nog moeite om de deelnemers een onvergetelijk evenement voor te schotelen. De zwemstart vond plaats in de prachtige en hypermoderne Bahrain Bay ,nabij het financiële hart van Manama. Vervolgens fietsten de atleten over het biljartvlakke asfalt dwars door de woestijn richting het Bahrain International Circuit (BIC), één van de meest prestigieuze Formule-1 circuits ter wereld.

Een groot deel van de wereldtop tekende present met o.a. Jan Frodeno, Sebastian Kienle, Pete Jacobs ….

Menenaar Hannes Cool zag de helft van het seizoen gehypothekeerd door een aanslepende blessure en had zijn zinnen gezet op een sterke prestatie in het kleine koninkrijk. Hij tikte aan als 17de. Knokke-Heistenaar Sanne Swolfs de tweede Belgische atleet bij de pro’s en eveneens uitkomend voor Club Shifting Gears, was met twijfels naar Bahrein afgezakt. Die schudde hij evenwel van zich af door met een sterke halve marathon naar de 21e plaats te lopen.

Winnaar werd Michael Raelert (DEU) (3:36:04) die de felbegeerde 100.000 dollar in de wacht sleept.

(DM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.